Συναντήσεις υψηλού επιπέδου είχε στις Βρυξέλλες ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, στο περιθώριο της προ-συνόδου Κορυφής του κόμματος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.images-1 2296855

Συγκεκριμένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τους Πρωθυπουργούς: της Πορτογαλίας, Antonio Costa, της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα, και της Μάλτας, Joseph Muscat. Παράλληλα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Jeremy Corbyn και με τον Γενικό Γραμματέα των Ισπανών Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez.

Νωρίτερα το πρωί  ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμμετείχε στην προ-συνεδρίαση των ηγετών των κρατών και κυβερνήσεων αλλά και των πολιτικών ηγετών που ανήκουν στην οικογένεια του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών.

Στην κεκλεισμένη των θυρών συνεδρίαση που προετοιμάζει τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμμετείχαν οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας (Πάολο Τζεντιλόνι), της Πορτογαλίας (Αντόνιο Κόστα), της Μάλτας (Ιωσήφ Μουσκάτ) και της Σουηδίας (Στεφάν Λόφβεν). Στη σύνοδο συμμετείχαν: η Επίτροπος και Υψηλή Αντιπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θέματα Ασφάλειας & Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μοργκερίνι, ο Επίτροπος Ενέργειας Μάρος Σέφτσοβιτς, και ο αρχηγός των Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρβιν.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζήτησε κρίσιμα ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής με επίκεντρο το Brexit, την εξέλιξη της μόνιμης ενισχυμένης συνεργασίας σε θέματα άμυνας, την ψηφιακή Ευρώπη και το μέλλον των Εύρω-Τουρκικών σχέσεων.

Στήριξη Τζιάνι Πιτέλα στον Νικόλα Παπαδόπουλο

Χθες μετά τη συνάντηση  που είχε με τον Ν.Παπαδόπουλο ο πρόεδρος της Ομάδας του S & D στο Ευρωκοινοβούλιο κ.Τζιάνι Πιτέλα, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του προς την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου

«Η Ευρώπη χρειάζεται αυτή τη νίκη, εσείς χρειάζεστε αυτή τη νίκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτέλα και πρόσθεσε ότι «ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι μια δυνατή προσωπικότητα και μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη εντός μιας ευρωπαϊκής πολιτικής στην Κύπρο. Με μεγάλη μου χαρά προτίθεμαι να συμμετάσχω σ’ αυτή την εκστρατεία, για να στηρίξω ένα δικό μας υποψήφιο».