Πετρούπολη: Μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία, κατάγγειλε ο ΠτΒ

Ο Δ.Συλλούρης απάντησε στους ισχυρισμούς Kahraman

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, imagew-1.aspxμε δήλωσή που έκανε κατά την 137η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην Αγία Πετρούπολη, απάντησε σε ανυπόστατους ισχυρισμούς του Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ismail Kahraman, αναφορικά με την κατάσταση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Kahraman κατά την παρέμβασή του για να δικαιολογήσει την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο, ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε ότι τόσο η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων, όσο και η πρακτική του εποικισμού που εφαρμόζεται, καταδεικνύουν περίτρανα τις μαζικές παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων.

Η Τουρκία, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, εξακολουθεί να παραβιάζει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και κάθε αρχή διεθνούς δικαίου, προβαίνοντας ακόμη και σήμερα σε συστηματικές ενέργειες προς αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, αλλά και την καταστροφή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας.