Το Υπουργικό Συμβούλιο ανακαλεί προηγούμενη απόφασή του για διορισμό ερευνητικής επιτροπής για τη διαχείριση αποβλήτων

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την ανάκληση προηγούμενης απόφασής του για διορισμό ερευνητικής επιτροπής αναφορικά με τη διαχείριση αποβλήτων, ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.Unknown

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία αποφάσισε όπως ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του για διορισμό ερευνητικής επιτροπής αναφορικά με τη διαχείριση αποβλήτων.

Την ίδια ώρα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να απευθυνθεί προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και να ζητήσει ο ίδιος να διορίσει ερευνητική επιτροπή που να καλύπτει όλες τις αποφάσεις για όλες τις περιόδους, από το παρελθόν μέχρι σήμερα, δηλαδή από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία σχεδιασμού μέχρι σήμερα».

Ερωτηθείς αν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποτελεί απάντηση από την Κυβέρνηση στους επικριτές της ότι σέβεται τις αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η Κυβέρνηση πάντοτε σέβεται τις αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Δεν υπάρχει ούτε μια εξαίρεση και αυτό είναι και ένα μήνυμα προς όσους, εμμέσως ή και κάποιοι αμέσως, καλούσαν την Κυβέρνηση να μην λάβει υπόψη κάποιες αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Η Κυβέρνηση πάντα θα λαμβάνει υπόψη σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα τις αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα».

Ερωτηθείς είπε ότι «οι αρμόδιοι Υπουργοί διαχειρίζονται την κατάσταση κατά τρόπο ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να μην έχει οποιεσδήποτε επιπτώσεις».

Κληθείς να απαντήσει σε επικρίσεις ότι η Κυβέρνηση μένει εκτεθειμένη με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Γιατί μένει εκτεθειμένη με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα; Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη διερεύνηση ενός θέματος με συγκεκριμένους όρους εντολής για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και η λήψη απόφασης για το μέλλον.

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα, παραθέτοντας κάποια γεγονότα, και ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη στη γνωμάτευση που λέει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο διερευνητικές επιτροπές διαφορετικών περιόδου –θα έπρεπε να γίνουν όλες κάτω από μια περίοδο- και αφού θα ελεγχθούν και οι πράξεις της σημερι