Και επίσημα το νέο πολιτικό κόμμα «Εγώ ο πολίτης»

 

 

Την Δευτέρα ( 3.10.17) άρχισε επίσημα την δραστηριότητα του το νέο πολιτικό κόμμα της Κύπρου   ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.Το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέδωσε την ίδια μέρα, σε αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, το Πιστοποιητικό Εγγραφής με αριθμό Μητρώου Νο 17   και ημερομηνία 24 Αυγούστου 2017.rosiko_22

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση βασικοί στόχοι του νέου κόμματος ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ είναι:

– Η καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές για τη χώρα.

– Η μετατροπή της Κύπρου σε μια σύγχρονη χώρα υψηλών τεχνολογιών, με όλους τους κατοίκους της να συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα περιβάλλον που θα σέβεται την πολυεθνικότητα, την πολυπολιτισμικότητα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

– Η Δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, βασισμένη στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

– Η εφαρμογή του σχεδίου για ένα νέο ηλεκτρονικό κράτος με ταυτόχρονη καταπολέμηση     της γραφειοκρατίας.

– Η διατήρηση και αποκατάσταση της μοναδικής κυπριακής φύσης.

– Η οικονομική ανάπτυξη και ευημερία για κάθε ΠΟΛΙΤΗ.

– Η προώθηση των αρχών της κοινωνικής δικαιοσύνης.

– Η σύγχρονη εκπαίδευση για τη νεολαία.

 

Θέση μας είναι επίσης πως οι νέοι, ικανοί και μορφωμένοι άνθρωποι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Η αίτηση εγγραφής του πολιτικού κόμματος ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας στις 10 Μαΐου 2017.

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Αλεξέϊ Βολομπόεφ – επιχειρηματίας, Κύπριος πολίτης, που ζει στο νησί εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια.

Το κόμμα θα συμμετάσχει ενεργά στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.