Αλληλεγγύη: «Η φτώχεια δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς »

Και η Αλληλεγγύη με ανακοίνωση της σχολιάζει τους πανηγυρισμούς ΔΗΣΥ  για την οικονομία τονίζοντας τα πιο κάτω:images-4

«Είναι θλιβερό την στιγμή που τα κυπριακά νοικοκυριά ταλαιπωρούνται από απανωτά χτυπήματα – από το κούρεμα καταθέσεων, την κατάρρευση οικογενειακών επιχειρήσεων, την φτωχοποίηση μεγάλων μαζών του πληθυσμού, την ανεργία, την οικονομική κρίση – η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, να πανηγυρίζει επειδή μειώθηκε ο κίνδυνος της φτώχειας για 1,5% των συμπολιτών μας.
Από 28,1% το 2015 σε 26,6% το 2016!
Ας μας επιτρέψουν να μην τους συγχαρούμε. Δεν επιτρέπουν οι ίδιες οι πραγματικότητες που βιώνουν οι Κύπριοι πολίτες, να χαρούμε μαζί τους.
Περισσότεροι από 1 στους 4 Κύπριους πολίτες είτε ζουν ήδη την φτωχοποίηση σήμερα, είτε βρίσκονται στο όριο αυτής.
Ωστόσο η ηγεσία του Συναγερμού μιλά για «βελτίωση της κατανομής εισοδημάτων με τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη».
Τα γεγονότα είναι εκεί:
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης μετά το κούρεμα καταθέσεων που η ίδια έφερε.
Ο υπουργός Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο είναι περισσότερο από ικανοποιητικός και δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα επανεξέτασης του.
Την ώρα που η φτώχεια έχει χτυπήσει για τα καλά τα κυπριακά νοικοκυριά, έγνοια της κυβέρνησης είναι να προβαίνει σε προεκλογικούς μποναμάδες, να μοιράζει δωρεάν υποσχέσεις, και σχεδόν καθημερινά να εξαγγέλλει έργα.
Ασχέτως εάν η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών τα δύο τελευταία χρόνια μετά βίας κινείται γύρω στο 35% (μόλις 33% υλοποιήθηκε το 2017, και μόλις 36% το 2016).
Ο τόπος αυτό που έχει ανάγκη είναι ένα σχέδιο δράσης. Έχει ανάγκη τον καθορισμό συγκεκριμένης στρατηγικής και ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό όραμα που θα βελτιώνει την πραγματική οικονομία. Όχι άστοχους πανηγυρισμούς εκλογών.»