Ποδοσφαιρική ομάδα στην Ισπανία σπιτώνει 85χρονη που της έκαναν έξωση

*Θύμα των εκποιήσεων  σπιτιών που είναι υποθηκευμένα σε τοκογλύφους ή τράπεζες

*Μόνο το 2013 οι τράπεζες κατέσχεσαν 49.694 ακίνητα, ήτοι 11,1% περισσότερα από το 2012, από ιδιοκτήτες που δε μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους

Η τραγική φιγούρα της 85χρονης Κάρμεν Μαρτίνεθ Αγιούδο καθώς αναγκαζόταν να αφήσει το σπίτι όπου έζησε 50 χρόνια της ζωής της σε λαϊκή συνοικία της Μαδρίτης την Παρασκευή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Ισπανία των εξώσεων, 0C50EC68B1EDBF6671898CCFF0C1048Aαλλά και τη συγκινητική παρέμβαση της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδα Rayo Vallecano, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Κάρμεν.

Η Κάρμεν, χήρα από το 2007, είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο ύψους 40.000 ευρώ που είχε λάβει ο γιος της Λουί από τοκογλύφο όταν έχασε τη δουλειά του τέσσερα χρόνια πριν. Η κατοικία της είχε υποθηκευτεί και όταν πλέον η οικογένεια αδυνατούσε να αποπληρώσει το χρέος και τους υψηλούς τόκους ήλθε η εντολή έξωσης. Η 85χρονη ζει με μηνιαία σύνταξη 630 ευρώ.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι αξιολάτρευτοι, τους ευχαριστώ βαθύτατα. Ζήτω η Ράγιο! Είναι υπέροχοι» είπε συγκινημένη στην εφημερίδα El Mundo η 85χρονη Κάρμεν, η οποία κατοικεί στη νότια Μαδρίτη, στην ίδια συνοικία με την ποδοσφαιρική ομάδα.

«Όχι μόνο εγώ αλλά επίσης όσοι με περιβάλλουν, οι παίκτες, η ομάδα: στο μέτρο του δυνατού θα βοηθήσουμε την κυρία αυτή προκειμένου να βρει ένα μέρος για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μη νιώθει μόνη» ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πάκο Χέμεθ, προπονητής της Ράγιο Βαγεκάνο, μίας ομάδας με έναν από τους μικρότερους προϋπολογισμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Αυτή η περίπτωση ειδικά, γιατί είναι γυναίκα από τη συνοικία μας, μας αφορά ως ομάδα» ανάφερε. Η διοίκηση της ομάδας θα ανακοινώσει σε συνέντευξή Τύπου αυτήν την εβδομάδα τη συγκεκριμένη βοήθεια που θα προσφέρει στη γυναίκα, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα θα περιλαμβάνεται η πληρωμή του ενοικίου της για το υπόλοιπο της ζωής της.

Μετά την ανακοίνωση της ομάδας, η δήμαρχος της Μαδρίτης, Άνα Μποτέγια και ο υπουργός Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο επισήμαναν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μία λύση για την 85χρονη, η οποία αυτή την στιγμή φιλοξενείται από τον εγγονό της.

Η ιστορία της Κάρμεν προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην Ισπανία, η οποία έχει συγκλονιστεί από το κύμα εξώσεων ιδιοκτητών που δε μπορούν πια να πληρώσουν τα χρέη τους από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2008.

Μόνο το 2013 οι τράπεζες κατέσχεσαν 49.694 ακίνητα, ήτοι 11,1% περισσότερα από το 2012, από ιδιοκτήτες που δε μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με την τράπεζα της Ισπανίας.