Η ατζέντα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ

Στις 14 Οκτωβρίου από το Σικάγο, θα ξεκινήσει η επίσκεψη του Έλληναimagew-4.aspx πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Στο Σικάγο, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους, βουλευτές και εκπροσώπους της ομογένειας. Στόχο των συναντήσεων θα αποτελέσει η προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και η προετοιμασία της επόμενης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

Όσον αφορά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, τονίζουν ότι θα συζητηθούν ζητήματα οικονομίας με στόχο την ομαλή έξοδο από το μνημόνιο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει και το θέμα της πολιτικής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.  Επιπλέον, θα συζητηθούν θέματα ενέργειας, οι περιφερειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια αλλά και το θέμα της Βάσης της Σούδας. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στον «Κήπο των Ρόδων».

Κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία θα συζητηθούν τα μέτρα για το ελληνικό χρέος αλλά και τα ανοικτά ζητήματα της τρίτης αξιολόγησης.