Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση Τουρκίας στη βοριοδυτική Συρία

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος από το Αφιόν Καραχισάρ ανακοινώνοντας, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση σε συριακό έδαφος.erdogan

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται στην επαρχία του Ιντλίμπ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

«Υπάρχει μία σοβαρή (πολεμική) επιχείρηση στο Ιντλίμπ σήμερα κι αυτό θα συνεχιστεί δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην διάρκεια ομιλίας του, σε στελέχη του ΑΚP για να προσθέσει«Πότε δεν θα επιτρέψουμε έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με την Συρία».

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν βρίσκονται ακόμη στην περιοχή, καθώς η πολεμική επιχείρηση διεξάγεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Οι δυνάμεις της Άγκυρας στηρίζουν τις επιχειρήσεις από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Ο Ερντογάν, στη συνέχεια, έστρεψε τα βέλη του και προς τους Κούρδους του Ιράκ, το άλλο μεγάλο ζήτημα των τελευταίων εβδομάδων, και έστειλε ξανά προειδοποίηση. «Δεν θα ανεχθούμε αποσχιστικές επιχειρήσεις ούτε στη Συρία ούτε στο Ιράκ. Δεν το κάναμε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.