Α.Θεμιστοκλέους:«Προτιμώ τον τίτλο του ραλίστα παρά του κλέφτη και απατεώνα»

Με σεβασμό αντιμετωπίζει την απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας για την ενοχή του σε υποθέσεις υπέρβασης ταχύτητας, δήλωσε στο ραδιοσταθμό Active 107,4  o τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Θεμιστοκλέους.cache_728x3000_Analog_medium_435839_88596_5102017

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι, «Προτιμώ τον τίτλο του ραλίστα, παρά του κλέφτη, του απατεώνα και του καταστροφέα της Κύπρου». Κληθείς να διευκρινίσει εξήγησε ότι αναφέρεται σε αυτούς που  παρέχουν ατιμωρησία και συνεχές ακαταδίωκτο σε όσους βαρύνονται με βαριά εγκλήματα και ποινικά αδικήματα που περιέχουν ηθική αισχρότητα.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους αποκάλυψε ότι του προκάλεσε στενοχώρια, όταν στο πρόσωπο του διαπράχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της Δημοκρατίας η μεγαλύτερη ατιμία και αδικία.

«Από τις 8 κατηγορίες, απαλλάχθηκα από τις πέντε και βρέθηκα ένοχος στις δύο, για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και στη μία επειδή “πάτησα” στην καθομιλουμένη, την άσπρη συνεχή γραμμή στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Αποκλείεται να υπάρξει άλλο παγκόσμιο φαινόμενο να αίρεται η βουλευτική ασυλία βουλευτή εν ενεργεία για τροχαίες παραβάσεις και είναι επίσης παγκόσμια πρωτοτυπία, να εξοντώνεται  ένας βουλευτής παραμονές εκλογών με το χαρακτηρισμό του δημόσιου κινδύνου, ο οποίος διαπιστώθηκε δέκα μήνες μετά την τελευταία καταγγελία που του προσήψε η αστυνομία».

Ουδέποτε του επιδόθηκε εξώδικο για να πάει να το πληρώσει ανέφερε ο κύριος Θεμιστοκλέους, λέγοντας ότι θα εφεσιβάλει τις δύο κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. «Την άλλη την έχω παραδεχθεί, διότι πράγματι, πηγαίνοντας από Λεμεσό προς Λευκωσία, εκεί στα φώτα του καλησπέρα τσίλλησα την άσπρη γραμμή κι έκτοτε υποφέρει. Τέσσερις φορές τη βδομάδα πηγαινοερχόμουν Λευκωσία, να μην πατήσω μια άσπρη γραμμή;»

Αναμένω είπε ως απλός πολίτης, ότι οι θεσμοί θα κινηθούν με την ίδια αποφασιστικότητα, το ίδιο σθένος και την ίδια σοβαρότητα , για λιγότερο σοβαρά ποινικά αδικήματα όπως της απάτης, της κλεψιάς. Όλοι αυτοί που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή και τη δυστυχία, περιμένω κατέληξε να τιμωρηθούν κατά ανάλογο τρόπο.

Να υπενθυμίσουμε πως το ο δικαστήριο, έκρινε την Τετάρτη τον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ ένοχο σε δύο κατηγορίες που αφορούν παραβίαση του ορίου ταχύτητας και σε μία άλλη κατηγορία για οδική παράβαση.

Στις άλλες δύο κατηγορίες που αφορούσαν επίσης παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας, αθωώθηκε.

Σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε  αμέσως μετά την απόφαση τυ δικαστηρίου ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως προτίθεται να κατάθεση έφεση για τις δύο κατηγορίες που αφορούν παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή. Για όσες κατηγορίες έχω βρεθεί ένοχος, θα καταχωρηθεί εντός των ημερών που επιτρέπει το σύνταγμα, έφεση», εξήγησε.