Για «πολύ σκληρό Brexit» προειδοποιούν Γερμανοί βιομήχανοι

 

Οι γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Βρετανία θα πρέπει να προετοιμάζονται για ένα «πολύ σκληρό Brexit», δήλωσε τη Πέμπτη η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).imagew-1.aspx

Η ομοσπονδία λέει ότι η έλλειψη μιας σαφούς στρατηγικής εκ μέρους της Τερέζα Μέι για το πώς η Βρετανία θα εξέλθει της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Μετά από τέσσερις γύρους διαπραγματεύσεων, η γερμανική βιομηχανία βλέπει με ανησυχία την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BDI Γιόακιμ Λανγκ.

Στο πλαίσιο αυτό η BDI έχει συστήσει ομάδα δράσης, περιλαμβανομένων εταιρειών κολοσσών όπως την Siemens.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για γερμανικά προϊόντα και ο πέμπτος της μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος.

«Ο στόχος της ομάδας δράσης είναι να διαπιστώσει δυνητικούς και έντονους κινδύνους που προκύπτουν από το Brexit και να παρουσιάσει εποικοδομητικές προτάσεις και λύσεις», πρόσθεσε ο Λανγκ.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δήλωσαν ότι στην ομάδα συμμετέχουν κολοσσοί όπως η Airbus, η Deutsche Bank, ενώ μέρος της ομάδας είναι ο Γερμανικός Σύνδεσμος Αυτοκινήτων (VDA).

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά γερμανικών αυτοκινήτων με εξαγωγές ύψους €29 δισεκατομμυρίων. Οι γερμανικές αυτοκινητιστικές βιομηχανίες διαθέτουν 95 εργοστάσια παραγωγής στην Βρετανία που εργοδοτούν περίπου 9.000 άτομα.