Η Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου εκπρόσωπος Τύπου του Νικόλα Παπαδόπουλου

Το Εκλογικό Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου ανακοίνωσε  ότι Εκπρόσωπος Τύπου του Νικόλα Παπαδόπουλου αναλαμβάνει η κυρία Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.koukkidiekprosopos
Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1974 στη Λευκωσία, με καταγωγή την κατεχόμενη Ζώδια. Φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, από όπου αποφοίτησε το 1993 και από την οποία πρόσφατα τιμήθηκε ως εξέχουσα απόφοιτος. Σπούδασε με υποτροφία Ιστορία και Οικονομικά στο University College London (UCL), από όπου αποφοίτησε με άριστα. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο London School of Economics and Political Science (LSE) είχαν ως αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις, με επίκεντρο την Ανάλυση Εξωτερικής Πολιτικής και διατριβή με θέμα τις Τουρκογενείς Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και το Αζερμπαϊτζάν. Σήμερα, ο όγκος εργασίας της  διδακτορικής  της έρευνας επικεντρώνεται σε θέματα ηγεσίας, λήψης αποφάσεων και διαχείρισης ιστορικών κρίσεων στην εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι απόφοιτος των Σεμιναρίων της Χάλκης και του Future EU Leaders Programme του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Συμμετείχε σε Προγράμματα του Shimon Peres Center for Peace and Cooperation στο Ισραήλ, εκπαιδεύτηκε μέσω του προγράμματος ERASMUS σε θέματα κριτικού γραμματισμού, κοινωνικής αποξένωσης και πολιτότητας στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, ενώ το 2015 έλαβε υποτροφία από το European International Studies Association, για να φοιτήσει σε πρόγραμμα του Κέντρου Μακμίλλαν του Πανεπιστημίου Yale, με θέμα Θρησκεία και Πολιτική. Είναι κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης Αναλυτή Πολιτικού Ρίσκου από τη Teneo Intelligence (μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα του political intelligence παγκοσμίως). Επιπρόσθετα, κατέχει το Executive Development Diploma for Professionals του CIIM, ενώ φοίτησε, επίσης, στην Ακαδημία Πωλήσεων της Engels and Volkers στο Αμβούργο.
Παραμένει επιστημονικός συνεργάτης και μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ πρόσφατα εργάστηκε ως ερευνήτρια στο διεθνές πρόγραμμα ‘Πρωτοβουλία- Διάλογος Ασφάλειας’ του SeeD-Centre for Sustainable Peace and Democratic Development,  με έμφαση την εκπόνηση νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, η έρευνα της με θέμα μια νέα προσέγγιση στο Κυπριακό με κέντρο βάρους την έννοια της ‘περιεκτικής ασφάλειας’ έχει πρόσφατα παρουσιαστεί και εκδοθεί από το Berghof Foundation, Βερολίνο (Μάρτιος 2017). Συμμετέχει, επίσης, στη δικοινοτική ομάδα εργασίας για την οικονομία του Cyprus Dialogue Forum.
Στο παρελθόν, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου Λανίτη (Aphrodite Hills-Lanitis Development Ltd), κατέχοντας διαδοχικά τις θέσεις Communications Officer, Sales Manager και Operations Manager. Διετέλεσε, επίσης, Operations Manager στην εταιρεία CAS Q Build, Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία Real Sales, (παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αριθμό επιχειρήσεων) και Εκτελεστικός Σύμβουλος του ΔΣ της ΔΙΑΣ Δημόσια Εταιρεία.
Έχει, επίσης, διατελέσει Project Manager του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας (το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης), δυο Πανευρωπαϊκών Προγραμμάτων τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ (Women Fit 4 Business και Gender Diversity in Decision Making Positions) και διαχειριστής έργου για μεγάλο Τραπεζικό Οργανισμό εκ μέρους της Εταιρεία Επικοινωνίας Γνώρα. Σήμερα, διαχειρίζεται σε εθελοντική βάση πρόγραμμα υποτροφιών της AIPFE Cyprus & EY Ernst Young Cyprus για άνεργες επιστήμονες κάτω των 35, ενώ συντονίζει μαζί με άλλους συνεργάτες τρεις διαφορετικές ομάδες γυναικείας ενδυνάμωσης επαγγελματικών στελεχών, σε συνεργασία και  με την  KPMG, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Lean In της Sheryl Sandberg (Chief Operating Officer του Facebook).
Εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, συμμετέχοντας πρόσφατα στην πενταμελή πρωτοβουλία για τη νομοθέτηση της συμμετοχής των γυναικών στα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών στην Κύπρο. Σήμερα υπηρετεί τη δεύτερη της θητεία ως Πρόεδρος της οργάνωσης AIPFE Cyprus- Γυναίκες της Ευρώπης, της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος στην Κύπρο και την οποία εκπροσωπεί στο ΔΣ του Κυπριακού Λόμπυ Γυναικών.  Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Γραμματισμού η οποία ιδρύθηκε στην Κύπρο υπό την αιγίδα της τότε Επιτρόπου Παιδείας της ΕΕ, κ. Ανδρούλας Βασιλείου, όπως επίσης και πρώην μέλος της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία Μαντάμ Φιγκαρό στην Κύπρο. Ιδρυτικό μέλος του συνδέσμου Friends of the Cyprus Institute, όπως και μέλος άλλων κοινωφελών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και της ΚΟΓΕΕ-Κυπριακή Οργάνωση Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών, υπηρετεί σήμερα ως μέλος του Κυπριακού Συμβουλευτικού Σώματος του Global Entrepreneurship Network (GEN) το οποίο ιδρύθηκε από το State Department και ως μέλος της Συμβουλευτικής Εκτελεστικής Επιτροπής του παγκόσμιου Women Economic Forum, με έδρα το Νέο Δελχί, από το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο  «Iconic Women Changing the World» τον περασμένο Μάϊο. Το περιοδικό GOLD την έχει ανακηρύξει ως μια από τις 120 πιο σημαντικές γυναίκες στην Κύπρο, κατατάσσοντας την ως σημαντική προσωπικότητα στον τομέα  Πολιτική/Θεσμοί/Διακυβέρνηση.
Αρθρογραφεί εκτεταμένα στα Κυπριακά και ξένα μέσα ενημέρωσης  (συμπ. της Huffington Post και του Modern Diplomacy), με έντονη παρουσία σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε δρώμενα όπως το TEDxNicosia (ως ομιλήτρια αλλά και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής). Άρθρα της έχουν  δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ συχνά συμμετέχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια σε συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Κουκκίδη και έχουν μία κόρη, την Μυρτώ.