Υπόθεση ΤΕΠΑΚ: Προστασία της Αστυνομίας ζητά ο καθηγητής Α.Θεοχάρους

 

Την προστασία της Αστυνομίας ζήτησε ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΠΑΚ δρ Αντώνης Θεοχάρους με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο «Φ» και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ ,«βρίσκεται στο imagesστόχαστρο, όπως αναφέρει, επειδή συνεργάστηκε με τον Γενικό Ελεγκτή στην αποκάλυψη των σκανδάλων στο ΤΕΠΑΚ, που αφορούν τις κτηριακές εγκαταστάσεις και πρόσφατα, στην υπόθεση με τα ευρωπαϊκά προγράμματα».

Μάλιστα, σε αυτή τη δίκη θεωρείται ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας. Με επιστολή του, ημερομηνίας 22/9/2017, ο κ. Θεοχάρους ενημέρωσε τον Εισαγγελέα, τον Ελεγκτή και τον Αρχηγό Αστυνομίας για τις απειλές που δέχεται ο ίδιος και η οικογένεια του, επειδή, όπως αναφέρει, έπαιξε ρόλο καταλύτη στην αποκάλυψη υποθέσεων κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο ΤΕΠΑΚ. Γεγονός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον «Φ» ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Στην επιστολή του αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις επαναλαμβανόμενες απειλές ενάντια στη σωματική ακεραιότητα της οικογένειας μου, σας ζητώ με τον πλέον επίσημο τρόπο όπως μου παρέχετε προστασία όντας το άτομο που ανέδειξε την υπόθεση και όντας ο εκ των κύριων μαρτύρων κατηγορίας»

Παράλληλα, στην επιστολή του καταγγέλλει ονομαστικά, πρόσωπα του Πανεπιστημίου που κατείχαν ή κατέχουν διευθυντικές θέσεις, για την ολιγωρία που επέδειξαν, που αγγίζει τα όρια της συγκάλυψης, σε ό,τι αφορά τη δράση της λειτουργού του ΤΕΠΑΚ Ροζίτας Παυλίδου, η οποία θεωρείται από την Αστυνομία ως η εγκέφαλος της υπόθεσης με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρους, τους ενημέρωσε για τη Ροζίτα από τον Δεκέμβρη του 2009 και ακολούθως, με επίσημη καταγγελία, τον Οκτώβριο του 2014. Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοχάρους ήταν πρόεδρος της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ από το 2010 μέχρι το 2015. «Αυτή τη στιγμή», όπως αναφέρει, «εκκρεμούν πέραν των 15 καταγγελιών μου για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για παράνομες προσλήψεις και προαγωγές, καθώς και για παρεμβάσεις για ευνοιοκρατία».

Καταγγέλλει, επίσης, ότι ασκούνται πιέσεις προς την Αστυνομία για να τον εμπλέξει στο θέμα του σκανδάλου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Πιέσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρους, προέρχονται τόσο από πρώην μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου –πίσω από τα οποία βρίσκεται κομματικός μηχανισμός που έλεγχε το ΤΕΠΑΚ– όσο και από άτομα που είχαν επιχειρηματική σχέση με το Πανεπιστήμιο, οι οποίοι με την ανάδειξη των σκανδάλων για τα κτήρια και όχι μόνο, υπέστησαν τεράστιες οικονομικές ζημιές.