Ες αύριον τα σπουδαία … για την υπόθεση Βέργα

Σήμερα  αναμένεται  να απαντήσει στους επικριτές του ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε δημοσιογραφική διάσκεψη.Σύμφωνα με πληροφοριες ο κ. Βέργας  δεν προτίθεται να παραιτηθεί  και θα αναμένει τις εξελίξεις  αναφορικά με τις έρευνες της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας.

Βέργας τέννις

Σε καιρούς ανύποπτους ο Σαββας Βεργας φωτογραφίζεται στο γήπεδο τένις για το οποίο τον κατηγορούν ότι οικειοποίησε χώρο πρασίνου για να το φτιάξει δίπλα στην αυλή του σπιτιού του.

Ωστόσο μετά τις ανακοινώσεις  όλων των κομμάτων και των δημοτικών συμβούλων τους στο δήμο Πάφου ότι αν δεν παραιτηθεί δεν θα συμματάσχουν στι συνεδρίες του δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Βέργας δεν θα αποφύγει την παραίτηση. Πάντως ο κ. Βέργας σύμφωνα  με άτομα του στενού του περιβάλλοντος στη δημοσιογραφική διάσκεψη θα αναφέρει ότι «αυτά που γίνονται σε βάρος του υνιστούν « πολιτικό ραξικόπημα» και θα μιλήσει πολλά και  για πολλούς.

ΑΚΕΛ Πάφου

Το ΑΚΕΛ Πάφου εξέδωσε χθες την πιο κάτω ανακοίνωση:

«Η Γραμματεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την ομαλότερη δυνατή λειτουργία του Δημαρχείου της Πάφου, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, καλεί το Δήμαρχο Πάφου κ. Σάββα Βέργα να παραιτηθεί για το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον, το καλό της πόλης και την πορεία της προς το 2017 ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.Δεν είχαμε ούτε έχουμε την πρόθεση να “δικάσουμε και να καταδικάσουμε” δημόσια κανένα ή να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή. Αυτή η ευθύνη ανήκει στη Δικαστική Εξουσία και στις ανακριτικές αρχές, που πρέπει να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα τις έρευνες τους.

Τοποθετηθήκαμε όλο αυτό το διάστημα σοβαρά και αυστηρά πολιτικά με στόχο την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών για παρατυπίες, κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την απονομή ευθυνών εκεί που υπάρχουν και την έγνοια για το σήμερα και το αύριο της πόλης και των συνδημοτών μας.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου:Να παραιτηθούν όλοι και να γίνουν εκλογές

Η «Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου» παρεμβαίνει με σχετική ανακοίνωση στα διαδραματιζόμενα στο Δήμο Πάφου και καλεί σε ομαδική παραίτηση ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας πως «αν ο Δήμαρχος είναι ένοχος, άλλο τόσο ένοχοι και συνένοχοι είναι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι».

Η ανακοίνωση καλεί παράλληλα το Γενικό Ελεγκτή να ερευνήσει τη διαδικασία παραχώρησης άδειας λειτουργίας μεγάλων πολυκαταστημάτων στην πόλη της Πάφου, καθώς και “ενδεχόμενη διαπλοκή και διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα του Δημοσίου Κήπου και του νέου Δημοτικού Μεγάρου.”Η Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου θεωρεί ότι η στάση των κομμάτων δεν απαντά στα βασικά ερωτήματα για εξυγίανση στο Δημοτικό Μέγαρο και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για να επαναφέρει την Πάφο εκεί που της αξίζει, και θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να κάνει τον Παφιακό λαό υπερήφανο, όπως άλλωστε το αξίζει.

Την παραίτηση  όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ζητήσει και η Συμμαχία Πολιτών ενώ όλα τα κόμματα μόνο του Σάββα Βέργα.