Τοπικές βροχές το απόγευμα και πτώση θερμοκρασίας από βδομάδας

Σύμφωνα με το δελτίο της Μετερωρολογικής Υπηρεσίας ,ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.Το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί μέχρι ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.θερμόμετρο.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος στις περισσότερες περιοχές, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ιδιαίτερα στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά σε ορισμένες προσήνεμες περιοχές μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τετάρτη αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στην περιοχή του Τροόδους χιόνια, αλλά σταδιακά αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλα σταδιακά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα με την Τετάρτη.