Πυρ ομαδόν εναντίον Γ.Παπανδρέου για πρόσκληση Ακιντζί σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Εντονες αντιδράσεις και απαρέσκεια εκφράζουν ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ Συμμαχία Πολιτών για την απόφαση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην Unknown-2πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου να προσκαλέσει τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε εκδήλωση της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη.

Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του καταγγέλλει  ότι  οι ενέργειες του Γιώργου Παπανδρέου στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα και τονίζει:

«Ενάντια στο διεθνές δίκαιο και εχθρική προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό, είναι η ενέργεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Προέδρου της, Γιώργου Παπανδρέου, να προσκαλέσουν τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, σε εκδήλωση της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη.

Όταν:
Ο Ερντογάν αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, «εκλιπούσα»,
Ο Ακκιντζί προσπαθεί να αυτοπαρουσιάζεται ως «πρόεδρος κράτους»,
Η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων εξαγγέλλει ότι θα «δασμολογεί» τα αγαθά που στέλλονται από τις ελεύθερες περιοχές στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, επιδιώκοντας να δώσει στο παράνομο μόρφωμα την εικόνα κρατικής οντότητας,

ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις.

Καταδικάζουμε έντονα την ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου και τον καλούμε να προβεί πάραυτα και δημόσια σε διόρθωση των πράξεων του, που στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα.»
Η ΕΔΕΚ
Καταδικαστέα η παρουσία του κατοχικού ηγέτη ενώπιον της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τνίζει η ΕΔΕΚ  και προσθέτει:

«Είναι με μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση που για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, λειτούργησε αντιδεοντολογικά και αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Συγκεκριμένα, ενώ από τον Ιούνιο του 2015 αρνείται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και τώρα, αποκορύφωμα, η πρόσκληση προς  τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης.

Λόγω του πιο πάνω αλλά και σωρείας παρατυπιών από πλευράς προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η ΕΔΕΚ μελετά σοβαρά τη στάση την οποία θα τηρήσει τόσο έναντι της οργάνωσης αλλά πολύ περισσότερο έναντι του προέδρου της.»

 

Επιτελείο Λιλλήκα

«Ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει να είναι προσεκτικός και να μην επιτρέπει στον Ακιντζή να παίζει παιγνίδια αναβάθμισης του ψευδοκράτους, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Επιτελείο του Γ.Λιλλήκα  και σημεώνει:

«Αναφορικά με την συνάντηση του πρόεδρου της Σοσιαλιστικής  Διεθνούς , Γιώργου Παπανδρέου με τον τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζή εκείνο που έχει σημασία είναι το γεγονός πως ο κύριος Παπανδρέου όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να μη επιτρέπει στον Μουσταφά Ακκιντζή να παίζει το παιγνίδι αναβάθμισης του ρόλου του και του ψευδοκράτους.
Σημειώνουμε ότι ο κυπριακός λαός παρακολουθεί με μεγάλη δυσαρέσκεια τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, να λειτουργεί κατ’ επανάληψη αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η πρώτη φορά ήταν όταν αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και  η δεύτερη τώρα με την  πρόσκληση προς  τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζή, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»