ΑΚΕΛ και Συμμαχία Πολιτών απαντούν στο ΔΗΣΥ για το Κυπριακό

 

Το ΑΚΕΛ και η Συμμαχία Πολιτών απάντησαν σήμερα σο ΔΗΣΥ για το έγγραφο Γκουτέρες καθώς και για τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη για το κυπριακό στο Γκραν Μοντανά.Unknown-5

Σε δήλωση του Εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,αναφέρονται τα πιο κάτω:

«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ, καλεί όλους σήμερα να μιλήσουμε επί της ουσίας του Κυπριακού.
Το ΑΚΕΛ ακριβώς με την ουσία ασχολείται. Είναι γι’ αυτό που επικρίνει τον κ. Αναστασιάδη για όσα έκανε -ή καλύτερα δεν έκανε- στο Κραν Μοντανά.
Στο κρίσιμο δείπνο της Διάσκεψης στην Ελβετία, ο ΓΓ του ΟΗΕ κατέθεσε έγγραφο που αφορούσε στην εφαρμογή της λύσης με κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και ο κ. Αναστασιάδης δεν επέμενε στη συζήτησή του, γιατί –όπως ο ίδιος είπε- υπήρχε ένταση.
Με τις παλινωδίες και τους λανθασμένους χειρισμούς του, ο κ. Αναστασιάδης δεν αξιοποίησε το έγγραφο του ΓΓ του ΟΗΕ για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και έτσι επέτρεψε στην Τουρκία να φύγει από την Ελβετία αποενοχοποιημένη.
Οι ευθύνες του κ. Αναστασιάδη γι’ αυτή την αρνητική κατάληξη είναι μεγάλες.»

Η Συμμαχία Πολιτών 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Κωνσταντίνος Φιλαρέτου στη δική του παρέμβαση αναφέρει:

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση επιμένουν να μιλούν για πολιτικό θόρυβο όταν ακούν επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται το Κυπριακό.
Ισχυρίζεται ο ΔΗΣΥ ότι κατορθώσαμε για πρώτη φορά να μπει επιτακτικά το κρίσιμο θέμα της Ασφάλειας των Κυπρίων, δηλαδή να καταργηθούν Εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός.
Ξεχνούν βέβαια ότι σε αυτό το πλαίσιο το οποίο επικαλούνται,  δεν γίνεται λόγος για πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων ούτε και έγινε αποδεκτό από την Τουρκία.
Είναι αυτονόητο ότι  ο εκάστοτε πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την στήριξη όλων όταν μιλά ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας.
Εκείνο που μας ανησυχεί είναι το τι θα πει ο πρόεδρος , γιατί και άλλες φορές στο παρελθόν ο Νίκος Αναστασιάδης μας έλεγε ότι έχει φίλους τους οποίους θα πείσει , όπως η κυρία Μέρκελ για παράδειγμα, αλλά φαίνεται ότι περισσότερο «πείθεται» από τους φίλους του παρά πείθει.