Κουγιάλης: Θα υποδείξω σύντομα όσους σαμποτάρουν το χαλούμι

Ο Υπουργος Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης κατάγγειλεimagew.aspx σήμερα ότι εκ των έσω γίνεται η υπόσκαψη για την κατοχύρωση του χαλουμιού.Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα με αναφορές ότι δεν είναι αρκετό το αιγοπρόβειο γάλα, ο Υπουργός μίλησε για «παραμύθια των διαφόρων βιομηχανιών», σημειώνοντας πως το χαλούμι δεν κατοχυρώνεται για τρεις ή τέσσερεις βιομήχανους, αλλά προς όφελος χιλιάδων Κυπρίων αγροτών.

«Η δουλειά η δική μου είναι να διασφαλίσω τα συμφέροντα του συνόλου του κυπριακού λαού και όχι τεσσάρων ή πέντε ατόμων» τόνισε ο κ. Κουγιάλης.

«Είναι πολλοί Κύπριοι που σαμποτάρουν, άλλοι κρυφά και άλλοι φανερά, και τους φανερούς θα τους υποδείξω σύντομα. Το μεγαλύτερο πόλεμο που έχει δεχτεί αυτός ο φάκελος της κατοχύρωσης ήταν εκ των έσω» είπε, απαντώντας σε ερώτηση.
Ο Νίκος Κουγιάλης σημείωσε ότι πάντοτε ο μεγάλος στόχος παραμένει η κατοχύρωση του χαλουμιού. Ευελπιστώ, είπε, ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα καταφέρουμε να κατοχυρώσουμε και το χαλούμι, για το οποίο αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα.

 

Παίρνουν το δρόμο της κατοχύρωσης λουκάνικα, λούντζα και χοιρομέρι Πιτσιλιάς


Την υποβολή αιτήσεων για κατοχύρωση τριών νέων προϊόντων ως Γεωγραφικές Ενδείξεις  ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα, ερωτηθείς σχετικά, στη Βουλή.

Πρόκειται για τρία προϊόντα τα οποία θα παρασκευάζονται στην περιοχή Πιτσιλιάς: τα λουκάνικα Πιτσιλιάς, η λούντζα Πιτσιλιάς και το χοιρομέρι Πιτσιλιάς.

«Άρα και αυτά τα τρία προϊόντα παίρνουν το δρόμο της κατοχύρωσης» είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως «έχουμε ήδη ως Κυβέρνηση κατοχυρώσει τρία προϊόντα, ευελπιστούμε ότι θα κατοχυρωθούν και αυτά».