Μ.Υ:Δευτέρα και Τρίτη πιθανόν να χιονίσει στο Τρόοδος

 

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη.Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί TROODOS-XIONIAως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά, αλλά μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ και νωρίς το απόγευμα τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά αρχικά στα βόρεια και δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στα δυτικά, γύρω στους 18 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην περιοχή του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τετάρτη αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην περιοχή του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.