Δεν παραιτείται ο δήμαρχος Πάφου και θα προκαλέσει τους επικριτές του…

prasino-fos-apo-eisangelia-ekdosi-entalmatos-kata-verga-thΠαρά τις πιέσει που δέχεται και από το ίδιο του κόμμα, τις προτροπές του προέδρου του ΔΗΚΟ Ν.Παπαδόπουλου  καθως και  το μπαράζ  των δηλώσεων  από όλα σχεδόν τα κόμματα  επικρίσεων , ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας δεν πρόκειται να υποβάλει την παραίτηση του και την Δευτέρα σε δημοσιογραφική διάσκεψη θα εξηγήσει  τις  αποφάσεις του  παόνοντας στην αντεπίθεση.    Αυτά δήλωναν κύκλοι  του περιβάλλοντος του κ. Βέργα.

Εν τω μεταξύ  φουντώνουν οι φωνές για παραίτηση του απ’ ολα  σχεδόν τα κόμματα.

Τα κόμματα ΕΔΕΚ  ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι με σημερινές ανακοινώσεις ή δηλώσεις εκπροσώπων τους ζητούν την παραίτηση του Σάββα Βέργα από τη θέση του ως Δημαρχου Πάφου, επικρίνοντάς τον για τα σκάνδαλα και τις ατασθαλίες στα οποία είναι αναμεμειγμένος.

ΔΗΣΥ

Ως θέση αρχής, ο Δήμαρχος Πάφου οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να υποβάλει την παραίτηση του”, είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου. Δήλωσε, επίσης, πως η Δημοτική Ομάδα και η Επαρχιακή Γραμματεία Πάφου του ΔΗΣΥ θεωρούν τον κ. Βέργα ήδη πολιτικά έκπτωτο και ως εκ τούτου, αν ο ίδιος επιλέξει να μην παραιτηθεί και επιστρέψει στα καθήκοντα του, οι έξι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Κόμματος δεν θα συμμετέχουν στις Συνεδρίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΗΚΟ

Από τη δική του πλευρά το ΔΗΚΟ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι σε χτεσινή επικοινωνία του με τον κ. Βέργα, ο Πρόεδρος του Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος συνέστησε στον κ. Βέργα να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου προκειμένου να μην επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πάφου μετά και την απόφαση Δημοτικών Ομάδων του Δήμου για μη-συνεργασία μαζί του και αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.. Από την πρώτη στιγμή, το Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσε ότι θα πρέπει η Αστυνομία, η Ελεγκτική Υπηρεσία και η Δικαιοσύνη να αφεθούν ανεπηρέαστες και απερίσπαστες να επιτελέσουν το έργο τους, επισημαίνετι στην ανακοίνωση. Τονίζεται επίσης ότι από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος και η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισαν την αναστολή της συμμετοχής του κ. Βέργα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος όπου μετέχει ex-officio με την ιδιότητα του εκλελεγμένου Δημάρχου.

ΕΥΡΩΚΟ

Με δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε ότι η ανωμαλία και τα εμπόδια στη ομαλή λειτουργία του Δήμου πρέπει να εκλείψουν το συντομότερο επιβάλλεται να επέλθει ηρεμία στην κοινωνία της Πάφου. Τόνισε παράλληλα ότι η παραίτηση κάποιου από ένα δημόσιο αξίωμα είναι υποχρέωση που προκύπτει μέσα από την ευθύνη που οφείλει να έχει αυτός ο κάποιος απέναντι στους πολίτες που τον έχουν ανεβάσει στη θέση αυτή.

.Σχολιάζοντας επίσης το ίδιο θέμα εκπρόσωπος των Οικολόγων τόνισε ότι το Κίνημα ζητά, για ακόμα μια φορά, την άμεση και πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών και την τιμωρία των ενόχων. Επίσης επαναλαμβάνει ότι ο κ. Βέργας πρέπει να παραιτηθεί, ως ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας και πολιτικής ηθικής.

Συμμαχία Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών σε ανακοίνωση της αναφέρει από την αρχή δήλωσε ότι, από τη στιγμή που ξεκίνησε ποινική διαδικασία εναντίον του Δημάρχου θα έπρεπε να παραιτηθεί  και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο που έκλεινε τα μάτια σε εξόφθαλμες παράνομες αποφάσεις.
Η παρουσία και συνέχιση της δράσης του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στο ανακριτικό και ερευνητικό έργο.
Μόνο μέσα από διαφανείς διαδικασίες μπορεί να ανακτηθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των δημοτών της Πάφου προς τις Δημοτικές αρχές.

 

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας οφείλει να αναλάβει τις πολικές του ευθύνες και να παραιτηθεί, δηλώνει ο ΔΗΣΥ δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πρόδρομου Προδρόμου.

Οπως δήλωσε στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο κ. Προδρόμου, η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ στο Δήμο Πάφου και η Επαρχιακή Γραμματεία του Κόμματος συνήλθαν χθες σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου και στην παρουσία του Βουλευτή Κωστάκη Κωνσταντίνου και συζήτησαν εκτενώς τις εξελίξεις που απασχολούν το Δήμο Πάφου και που αφορούν κυρίως το Δήμαρχο Σάββα Βέργα.

“O ΔΗΣΥ δεν εξετάζει τις νομικές πτυχές των υποθέσεων αυτών, αυτή είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Η τοποθέτηση του ΔΗΣΥ είναι πολιτική. Ως θέση αρχής, ο Δήμαρχος Πάφου οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να υποβάλει την παραίτηση του”, είπε.

Ο κ. Προδρόμου είπε, επίσης, πως η Δημοτική Ομάδα και η Επαρχιακή Γραμματεία Πάφου του ΔΗΣΥ θεωρούν τον κ. Βέργα ήδη πολιτικά έκπτωτο και ως εκ τούτου, αν ο ίδιος επιλέξει να μην παραιτηθεί και επιστρέψει στα καθήκοντα του, οι έξι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Κόμματος δεν θα συμμετέχουν στις Συνεδρίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι πιο πάνω αποφάσεις, κατέληξε ο κ. Προδρόμου επικυρώθηκαν από το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού.