Οικολόγοι: Η Τουρκία δείχνει με κάθε τρόπο τις προθέσεις της για μη λύση

«Οι χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για το αδιέξοδο των συνομιλιών, δεν εισάγουν κανένα νέο στοιχείο για την υπέρβαση της στασιμότητας στο Κυπριακό. Σίγουρα όμως αποτελούν άλλο ένα δείγμα των τουρκικών προθέσεων για μια λύση στα μέτρα τους, για μια λύση που θα καθιστά ολόκληρη την Κύπρο υποχείριο του νεοσουλτάνου Ερντογάν.»

Τα πιο πάνω τονίζει με ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σημειώνοντας τα πιο κάτω:

«Η παρουσία άλλωστε του Μπαρμπαρός εντός της κυπριακής ΑΟΖ και η ρητορεία για τοποθέτηση τούρκικης πλατφόρμας στην περιοχή, τον ίδιο σκοπό επιτελούν: Να λειτουργήσουν ως φόβητρο για να συρθεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που αυτές διεκόπησαν. Ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να αποφευχθεί. Να μη θεωρηθούν δηλαδή οι υποχωρήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως αποτυπώθηκαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ως αφετηρία των νέων συνομιλιών.

Για το λόγο αυτό ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε επιτακτικά από τον Προέδρο Αναστασιάδη τη γραπτή απόσυρσή τους, αφού βεβαίως πρώτα ο ίδιος σταματήσει να διαλαλεί δημόσια πως οι υποχωρήσεις του είναι παρούσες και ενεργές, αρκεί η Τουρκία να δείξει “καλή θέληση”. Έναντι των τουρκικών σχεδιασμών χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική που να τους αδρανοποιεί πριν καν αυτοί εκδηλωθούν. Τα κάθε λογής ευχολόγια, μάλλον προς το εσωτερικό ακροατήριο απευθύνονται και λίγα έχουν να προσφέρουν στην ουσία της απόκρουσης της τουρκικής πολιτικής και της επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. »