Το Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις ζητά ανάκληση της συμφωνίας με Altamira

Την ανάκληση της απόφασης του Συνεργατισμού για σύσταση κοινοπραξίας με την ισπανική Altamira για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και ακινήτων ζητά το Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις, χαρακτηρίζοντας την κοινοπραξία ως μια «καταστροφική συμμαχία για την Κύπρο».
imagew
«Η καταστροφική για την Κύπρο συμμαχία του Συνεργατισμού με την ξένη ALTAMIRA πρέπει να ανατραπεί», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του Κίνημα.

Το Κίνημα ανακοινώνει πως θα πραγματοποιήσει εκδήλωση κατά της σύστασης της κοινοπραξίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας την Τετάρτη, 2 Αυγούστου.

Το Κίνημα θεωρεί πως η ίδρυση της κοινοπραξίας «ανατρέπει την όποια θετική πορεία είχαν οι αναδιαρθρώσεις για τους δανειολήπτες στο Συνεργατισμό, δημιουργεί ανασφάλεια και τεράστια πίεση στους ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους και υπονομεύει τα θεμέλια της ίδιας της τράπεζας».

«Ποιος θα εμπιστευτεί στο εξής μια τράπεζα που φέρνει ξένα ταμεία που ευθύνονται για χιλιάδες εξώσεις σε άλλες χώρες ; Γιατί ο Συνεργατισμός πρώτος από όλες τις τράπεζες υιοθετεί αυτή την πρακτική. Στέλνει μήπως το μήνυμα ότι το παιχνίδι τελείωσε, έγινε ότι ήταν δυνατό να γίνει με τις αναδιαρθρώσεις και τώρα μπαίνουμε σε μια άλλη φάση;», διερωτάται το Κίνημα.

«Ζητούμε άμεση ανάκληση της απόφασης. Ο Συνεργατισμός είναι δική μας περιουσία και δεν την παραδίνουμε στα κοράκια για να κερδίσουν πάνω στη δυστυχία του κόσμου που οι πολιτικές των τραπεζών έφεραν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Κίνημα ζητά την έκτακτη σύγκληση της Βουλής «για να παρέμβει και να ανατρέψει το ξεπούλημα των περιουσιών μας και τη διάλυση του Συνεργατισμού».

Σημειώνει τέλος πως το Υπουργείο Οικονομικών αντί να αναφέρεται σε σημαντική εξέλιξη, θα έπρεπε να κοιτάξει ξανά το ζήτημα της δημιουργίας του ΦΟΡΕΑ για την ανάληψη των δανείων τουλάχιστον των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και την ιδέα  της ενοικιαγοράς που θα έδινε χρόνο σε κάποια νοικοκυριά να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν και να επωφεληθούν από την αναμενόμενη άνοδο της αξίας των περιουσιών τους.