Σύγκληση πανεθνικής διάσκεψης για το κυπριακό ζήτησε ο Λιλλήκας από Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας κατέθεσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, imagewμε τον οποίο συναντήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα, έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις για βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες δράσεις, οι οποίες από τη μια θα στοχεύουν στην ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών για εφαρμογή του όποιου πλάνου Β έχει σχεδιάσει και εξαγγείλει η Τουρκία, αλλά και μεσοπρόθεσμα για το πώς με μια νέα στρατηγική θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για λύση.

Σε ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Λιλλήκας έθεσε για προβληματισμό στον Έλληνα Πρωθυπουργό την ιδέα, με δική του πρωτοβουλία, να συγκληθεί μία πανεθνική διάσκεψη ή μια σύσκεψη των Αρχηγών των ελλαδικών και των κυπριακών κομμάτων, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και του Κύπριου Προέδρου, με αντικείμενο το σχεδιασμό μιας στρατηγικής λύσης του Κυπριακού που θα είναι ικανή να σπάσει τα αδιέξοδα αλλά και την τουρκική αδιαλλαξία.

Ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας του είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες η μοίρα και της Κύπρου και της Ελλάδας είναι αλληλένδετη, οι απειλές που δεχόμαστε και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν προέρχονται από την ίδια πηγή και κοινή πρέπει να είναι και η προσπάθεια για προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.