Νέα τηλεφωνική γραμμή στην υπηρεσία των υποψηφίων για το Νέο Σύστημα Διορισίμων


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για σκοπούς καλύτερης εξυπηρέτησης των υποψηφίων για το Νέο Σύστημα Διορισίμων λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης με αριθμό 80008844, με στόχο την παροχή διευκρινίσεων και καθοδήγησης προς τους υποψηφίους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.imagew

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η γραμμή υποστήριξης  θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 4/8/2017 (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 3:30 μ.μ. Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Εξετάσεων και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο drsm-help@schools.ac.cy.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) υπενθυμίζει επίσης όλους τους υποψήφιους οι οποίοι προτίθενται να παρακαθίσουν στις εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισίμων ότι η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις ξεκινά ηλεκτρονικά σήμερα από τις 13:00 και θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 και ώρα 14:00.

Η πληρωμή των τελών για συμμετοχή στις εξετάσεις θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 14:00, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Προτρέπονται οι υποψήφιοι όπως παρακολουθούν σε τακτική βάση την ιστοσελίδα  http://diorisimoi.moec.gov.cy που αφορά στις Γραπτές Εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε ανακοίνωση του την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εξετάσεις από 17.417 υποψήφιους.

Ωστόσο, ο τελικός αριθμός των υποψηφίων που θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις αναμένεται να είναι μικρότερος, αφού σε ορισμένες ειδικότητες δεν θα διεξαχθούν εξετάσεις, λόγω του μικρού αριθμού διαθέσιμων θέσεων (μικρότερος από 6).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις Εξετάσεις έχουν μόνον όσοι υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στον Πίνακα Διορισίμων στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), εντός των καθορισμένων ημερομηνιών.

Στο πρώτο στάδιο ο/η υποψήφιος/α θα πρέπει να δημιουργήσει ηλεκτρονικό λογαριασμό πρόσβασης στο σύστημα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία με τα οποία έχει υποβάλει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ΕΕΥ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι απαραίτητο ο/η κάθε υποψήφιος/α να διαθέτει προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Στο δεύτερο στάδιο ο/η υποψήφιος/α χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό του/της ταχυδρομείο (email) θα προχωρεί στην ενεργοποίηση του λογαριασμού του/της επιλέγοντας τον σύνδεσμο ενεργοποίησης που θα του έχει αποσταλεί από το σύστημα στο στάδιο ένα.

Στο τρίτο στάδιο ο/η υποψήφιος/α χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του/της ταχυδρομείου, καθώς και τον κωδικό πρόσβασης που δημιούργησε στο στάδιο ένα, θα αποκτά πρόσβαση στην αίτηση, την οποία και θα συμπληρώνει. Ο/Η υποψήφιος/α, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του/της, θα μπορεί να εκτυπώσει αντίγραφο της αίτησης. Το σύστημα θα αποστέλλει αυτόματα αντίγραφο της αίτησης και στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπέβαλε ο/η υποψήφιος/α.

Ο/Η κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει απαραιτήτως να καταβάλει τα καθορισμένα από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας τέλη, όπως ως ακολούθως: Εξέταση Γνώσης Ελληνικής Γλώσσας €50, Εξέταση Δεξιοτήτων  (ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης – Δημοτική, Μέση Γενική) €50, Εξέταση Γνωστικού Αντικειμένου Ειδικότητας (ανά γνωστικό αντικείμενο) €50.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληρώσουν τα απαραίτητα τέλη μέσω του συστήματος της JCC (https://www.jccsmart.com) με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, όπως και μέσω των Εμπορικών Τραπεζών και Συνεργατικών Ιδρυμάτων της Κύπρου χρησιμοποιώντας τον κωδικό αίτησης.
Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της πληρωμής, καθώς και ο κωδικός αίτησης, θα αναγράφονται στο αντίγραφο της αίτησης που υπέβαλε ηλεκτρονικά ο/η υποψήφιος/α.

Οι αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται με την απαραίτητη πληρωμή, εντός της προκαθορισμένης περιόδου, θα ακυρωθούν αυτόματα από το σύστημα και ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις.

Ο κατάλογος ειδικοτήτων για τις οποίες θα πραγματοποιηθούν Εξετάσεις  έχει ως εξής: Νηπιαγωγών – Δημοτική,  Δασκάλων – Δημοτική, Ειδικών Μαθησιακών, Νοητικών, Λειτουργ. και Προσαρμ. Δυσκολιών – Δημοτική, Λογοθεραπείας – Δημοτική, Φυσιοθεραπείας – Δημοτική, Εργοθεραπείας – Δημοτική, Θρησκευτικών – Μέση Γενική, Φιλολογικών- Μέση Γενική, Μαθηματικών-Μέση Γενική, Φυσικής-Μέση Γενική, Χημείας -Μέση Γενική, Βιολογίας-Μέση Γενική, Αγγλικών -Μέση Γενική, Γαλλικών-Μέση Γενική, Εμπορικών/Οικονομικών-Μέση Γενική,    Φυσικής Αγωγής-Μέση Γενική, Μουσικής-Μέση Γενική, Πληροφορικής/Επιστήμης Η.Υ.-Μέση Γενική, Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής-Μέση Γενική, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας-Μέση Γενική.

Με βάση πρόσφατη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, οι εξετάσεις στους κλάδους Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δεν θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο του 2017, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Οι Εξετάσεις για ειδικότητες της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη διετία.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων, μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ανακοινώσει το Πρόγραμμα των Εξετάσεων για όλες τις ειδικότητες. Η διαδικασία αυτή προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος των Εξετάσεων και τον καθορισμό των Εξεταστικών Κέντρων, θα αποσταλεί στους υποψηφίους το δελτίο συμμετοχής τους στις Εξετάσεις, το οποίο θα περιλαμβάνει την ημερομηνία και την ώρα των Εξετάσεων, καθώς επίσης και το Εξεταστικό Κέντρο όπου θα παρακαθίσουν για την Εξέταση του κάθε αντικειμένου εξέτασης. Η διαδικασία αυτή προγραμματίζεται να γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, 2017.