Ερευνα ελέγχου βρεφικών ειδών,σε 30 καταστήματα παγκύπρια

Μη ασφαλή προϊόντα για βρέφη αποσύρθηκαν από την αγορά

Συνολικά 30 καταστήματα βρεφικών ειδών, παγκύπρια, κάλυψε εκστρατεία της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφωμένων προϊόντων και τη λήψη των ανάλογων μέτρων ενώ τρεις ήταν οι περιπτώσεις που μη ασφαλή προϊόντα απομακρύνθηκαν από τα σημεία πώλησης.imagew

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας αναφέρει ότι, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των παιδιών, πραγματοποιήθηκε περί τα τέλη Ιουνίου εκστρατεία ελέγχου βρεφικών ειδών, η οποία κάλυψε τα σημεία διάθεσης των ειδών αυτών παγκύπρια.

Πιο συγκεκριμένα, τα είδη που ελέγχθηκαν ήταν τα κάγκελα ασφαλείας, τα καρεκλάκια φαγητού (high chairs) και οι περπατούσες.

Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 30 καταστήματα πώλησης βρεφικών ειδών, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων προϊόντων και τη λήψη των ανάλογων μέτρων.

Σε τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν προϊόντα τα οποία δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις ασφάλειας και απομακρύνθηκαν από τα ράφια και σε τέσσερις περιπτώσεις έγιναν προειδοποιήσεις για να τοποθετηθούν σε προϊόντα οι απαιτούμενες πληροφορίες ασφάλειας.

Περαιτέρω, σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις, ζητήθηκαν γραπτώς πληροφορίες για να διαπιστωθεί η συμμόρφωση των προϊόντων με τις απαιτήσεις ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης βρεφικών ειδών στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για προϊόντα που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται.

Υπενθυμίζετε τέλος, ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας υπάρχουν αναρτημένα ενημερωτικά έντυπα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς.