Πέμπτη βράδι μέχρι Σάββατο βροχές και καταιγίδες

vroxes-

Aύριο  Πέμπτη 20 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αλλά σταδιακά στα δυτικά και βόρεια θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς και τοπικά ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά και βόρεια και ακολούθως και σε άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά σε καταιγίδα πιθανό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Την Παρασκευή αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, με σημαντική βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Τη νύκτα όμως αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.Το Σάββατο αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά το απόγευμα αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά νωρίς το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.