Τέσσερα χρόνια φυλάκιση στον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γ.Παπαντωνίου

 

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών καταδικάστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην Υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη, για ανακριβή δήλωση «Πόθεν Έσχες» για το έτος 2009.engine.feed.gr

Η ποινή, που επιβλήθηκε και στην σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου για τον ίδιο λόγο, είναι μετατρέψιμη σε χρηματική προς 10 ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Παπαντωνίου θα δικαστεί πάλι στο Τριμελές Κακουργιοδικείο της Αθήνας, και για ανακριβή δήλωση «Πόθεν Έσχες» για το οικονομικό έτος 2008.

Είναι, ακόμα, σε εκκρεμότητα η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Επικρατείας, σχετικά εάν θα πρέπει ο πρώην Υπουργός και η σύζυγός του να παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη με την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί Πόθεν Έσχες και για το έτος 2010.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, 65 ετών, ήταν Υπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1994-2001 (θεωρείται από τους αρχιτέκτονες της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ), και Υπουργός Άμυνας από 2001-2004