Εκστρατεία ελέγχου βρεφικών ειδών

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των παιδιών, πραγματοποιεί κατά την περίοδο 20 – 30 Ιουνίου 2017 εκστρατεία ελέγχου βρεφικών ειδών που θα καλύψει τα σημεία διάθεσης των ειδών αυτών παγκύπρια. Πιο συγκεκριμένα, τα είδη που θα ελεγχθούν είναι τα κάγκελα ασφαλείας, τα καρεκλάκια φαγητού (high chairs) και οι περπατούσες.

Παράλληλα, η Υπηρεσία συνεχίζει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας νέο ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι πτώσεων – Προφυλάξτε τα παιδιά σας». Στο έντυπο αυτό η Υπηρεσία ενημερώνει τους γονείς για τα μέτρα που μπορούν να λάβουν για να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τον κίνδυνο πτώσεων.

Τέλος, εντός του μήνα αυτού, η Υπηρεσία ολοκληρώνει τη διανομή του ενημερωτικού εντύπου «Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου – Για ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο αυτοκίνητο», σε νηπιαγωγεία. Θα διανεμηθούν συνολικά 10.000 αντίτυπα.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

• Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200930
• Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
• Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
• Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613