Επιστημονική ημερίδα για το ρόλο του νοσηλευτή ογκολογίας

 

 

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, ο τομέας ογκολογικής νοσηλευτικής- ΠΑΣΥΝΜ, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 7η επιστημονική ημερίδα με τίτλο, ογκοπολιτική: ο ρόλος του νοσηλευτή ογκολογίαςΣύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών του Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικήςδτ1, η  όλη διοργάνωση εντάχθηκε και στα πλαίσια των εορτασμών της Ευρωπαικής μέρας νοσηλευτικής ογκολογίας που από φέτος και για κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί και θα εορτάζεται την 18η Μαΐου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Avlida στην Πάφο και τις εργασίες της παρακολούθησαν περίπου 200 σύνεδροι.

Προσφωνήσεις απηύθυναν εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΥΝΜ κ. Ιωάννη Λεοντίου, το μέλος του Δ.Σ του ΠΑΣΥΝΜ και γραμματέας του τομέα ογκολογικής νοσηλευτικής, κ. Γιάννος Τουμπής και εκ μέρους του τομέα ογκολογικής νοσηλευτικής, ο πρόεδρος του τομέα Δρ Ανδρέας Χαραλάμπους.

Η ημερίδα είχε σαν κύριο στόχο να επισημάνει μέσω της ενημέρωσης τον σημαντικό ρόλο του νοσηλευτή ογκολογίας σαν μέλος της πολύ-επιστημονικής ομάδας παροχής υπηρεσιών υγείας και να παρουσιάσει νέα δεδομένα στον τομέα της ογκολογικής νοσηλευτικής.h20

Επιπλέον ήταν μια ευκαιρία ώστε ο Κύπριος νοσηλευτής ογκολογίας να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 1η Ευρωπαϊκή μέρα νοσηλευτικής ογκολογίας (https://www.europeancancernursingday.com/).

Στην ημερίδα έγιναν παρουσιάσεις νοσηλευτικής ογκολογίας σε θέματα καρκίνου του μαστού, καρκίνου του προστάτη και θυρεοειδή αδένα, καθώς και στο μελάνωμα, στο θέμα των λεμφωμάτων και των σύγχρονων μεθόδων ακτινοθεραπείας, στο θέμα της ευθανασίας και της αιμοεπαγρύπνησης καθώς και παρουσίαση του ανερχόμενου ρόλου του νοσηλευτή μέσα στα πλαίσια της ογκοπολιτικής.

Οι ειδικές γνώσεις και η κλινική εμπειρία των εισηγητών έδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα που αναπτύχθηκαν και αποτέλεσαν πηγή γνώσης για τους συμμετέχοντες ενώ δόθηκε η ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση πορισμάτων, συζήτηση και εισηγήσεις και έτυχε πιστοποίησης με 5 διεθνείς μονάδες συνεχούς νοσηλευτικής εκπαίδευσης.