Στις 5 Μαίου η απόφαση Δικαστηρίου για επανακλήτευση μάρτυρα στην υπόθεση Μ.Νεοφύτου εναντίον Δ. Χριστόφια

 Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα εκδώσει στις 5 Μαΐου, στις 9 το πρωί, την απόφαση του σε σχέση με το αίτημα που καταχώρησε ο εργολάβος οικοδομών και πρώην πρόεδρος apokalypseis-sok-se-diki-mneofytou--dchristofiaτου Δ.Σ. του σωματείου Ομόνοια, Μιλτιάδης Νεοφύτου  , μέσω του δικηγόρου του, για επανακλήτευση  μάρτυρα στο πλαίσιο της εκδίκασης της αγωγής που καταχώρησε κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Χριστόφια καταχώρησαν ένσταση στο αίτημα αυτό. Ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου είχε ζητήσει την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να παρουσιάσει αντικρουστική μαρτυρία σε σχέση με «εκτός δικογράφων ισχυρισμό», όπως είπε, του κ. Χριστόφια κατά τη μαρτυρία του, υποστηρίζοντας ότι ο ισχυρισμός δεν είχε τεθεί προς την πλευρά των εναγόντων για να τοποθετηθούν.

Σύμφωνα με την εκδοχή των εναγόντων, ο τέως Πρόεδρος είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία του κ. Νεοφύτου προχώρησε σε οικοδομικές εργασίες στις οικίες του «αυθαίρετα» και χωρίς την έγκριση του ιδίου και του αρχιτέκτονα του.

Για να απαντήσει στον ισχυρισμό αυτό, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου ζήτησε την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να επανακλητεύσει ως μάρτυρα  τον Γενικό Διευθυντή της εργοληπτικής εταιρείας Γιαννάκη Ιωάννου για να καταθέσει τις οδηγίες που ελάμβανε η εταιρεία του κ. Νεοφύτου για να προβαίνει στις οικοδομικές εργασίες.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι δύο πλευρές προέβησαν στις τελικές, προφορικές, τους αγορεύσεις προβάλλοντας τα επιχειρήματα τους. Ακολούθως, το δικαστήριο όρισε ως νέα δικάσιμο την 5η Μαΐου προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση του.
Με την αγωγή του κατά του Δ. Χριστόφια, ο κ. Νεοφύτου διεκδικεί το ποσό των 22 εκατ. ευρώ για οικοδομικές εργασίες που, όπως ισχυρίζεται, έχει διενεργήσει στις οικίες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μακεδονίτισσα και στο εξοχικό του στο Κελλάκι και για χρήματα που έδωσε στην Ομόνοια.

Ο κ. Χριστόφιας στη δική του κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου είχε χαρακτηρίσει εξωπραγματικά και συκοφαντικά τα όσα του καταλογίζει ο Μιλτιάδους Νεοφύτου με την αγωγή που καταχώρησε εναντίον του, λέγοντας ότι τα ποσά που ζητά ο κ. Νεοφύτου από τον ίδιο είναι παράλογα και απαράδεκτα.