Ανοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου για την 41η επέτειο της εξέγερσης

17A77687A5115DF3EC29A429BE438423
Ανοιξαν  σήμερα οι πύλες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών κατά της  αμερικανοκίνητης xούντας που βύθισε την Ελλάδα   για επτά ολόκληρα χρόνια στο σκοταδισμό . Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής θα κορυφωθούν   τη Δευτέρα με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Στο πλαίσιο των εορτασμών μνήμης και τιμής  έχουν τεθεί σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί, ενώ από σήμερα τίθενται σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Η 41η επέτειος θα εορταστεί στα σχολεία στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα αγνώστων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ζημίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εκτόξευσαν 3-4 βόμβες μολότοφ, στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Πύλης Εμπορευμάτων της Διεθνούς Έκθεσης και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Η τροχαία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ στην περιοχή γύρω από το ΑΠΘ από σήμερα θα αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης, εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.