Ζωή σε 56χρονη στην Αθηνα έδωσε Κύπριος δότης μοσχεύματος καρδιάς

Πνοή ζωής σε 56χρονη ασθενή του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έδωσε η δωρεά μοσχεύματος καρδιάς από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.kardia-orig

Σημερινή ανακοίνωση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου αναφέρει ότι η μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, και η πορεία της υγείας της ασθενούς κρίνεται απολύτως ικανοποιητική.

Η μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Πέτρο Σφυράκη.

«Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ειδικότερα τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή Δρ. Πέτρο Μάτσα και τον Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Θεόδωρο Κυπριανού. Επίσης, ευχαριστούμε τις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας που πρόσφεραν το ελικόπτερο για μεταφορά του μοσχεύματος και της Ομάδας από το Νοσοκομείο της Λευκωσίας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι συνολικά, από το 1997 έως σήμερα, δώδεκα ασθενείς του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχουν δεχθεί μοσχεύματα καρδιάς που έχουν προσφερθεί από την Κύπρο ενώ εννέα Κύπριοι ασθενείς έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο. Ένας Κύπριος ασθενής είναι υποψήφιος στη λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς.

Αυτή τη στιγμή, 24 συνάνθρωποί μας βρίσκονται στην αναμονή για μόσχευμα καρδιάς από τους οποίους 11 με συστήματα υποστήριξης της καρδιάς, καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)