Στάση εργασίας των δασκάλων στις 21 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ΠΟΕΔ

Η ΠΟΕΔ αποφάσισε σήμερα την πραγματοποίηση προειδοποιητικής στάσης εργασίας όλων των μελών της την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, με διακοπή των μαθημάτων στις 12:00μ.μ.image735-4-aspx

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης των δασκάλων, η απόφαση λήφθηκε σήμερα στη συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των μελών της.

Η Οργάνωση αναφέρει ότι κατέληξε στην απόφαση για προσφυγή σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης αφού «αξιολόγησε τη στελέχωση των σχολείων η οποία είναι αργοπορημένη και ανεπαρκής με πλείστα όσα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους. Προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Ακόμα, «έκρινε ως απαράδεκτη την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την κάλυψη των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε, με το καινοφανές παράνομο εργασιακό καθεστώς της πλήρωσης μόνιμων αναγκών με αντικατάσταση, αντί με ετήσιες συμβάσεις εργασίας όπως ως σήμερα, πλήττοντας έτσι το δημόσιο σχολείο».

Η ΠΟΕΔ αναφέρει πως θα εκδώσει αναλυτικότερη ανακοίνωση αύριο Παρασκευή και σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:00π.μ. στα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσης θα ενημερώσει πληρέστερα την κοινή γνώμη.

Ταυτόχρονα, θα αποστείλει σχετικό ενημερωτικό έντυπο προς όλους τους γονείς με τους οργανωμένους φορείς των οποίων θα επιδιώξει συναντήσεις.