Τα παραμύθια του Μεχμέτ Αλι Σαχίν

erdogan-sahin

Ο Μεχμετ Αλι Σαχίν μαζι με τον Ερντογάν κατα τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας του ΑΚΡ.

Ο λόγος που ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου Μούρσι ανατράπηκε “ήταν επειδή χάλασε τα σχέδιας της Κύπρου και του Ισραήλ για συνεργασία με την Αίγυπτο”, ισχυρίστηκε ο Αντιπρόεδρος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μεχμέτ Αλί Σαχίν, λέγοντας ότι η Τουρκία “δεν θα μείνει απαθής σε αυτά που γίνονται στην Μεσόγειο”.

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του στο Σαφράνμπολου της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Αλί Σαχίν είπε ότι “το 2003 η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με την ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’ για έρευνα φυσικού αερίου στην Μεσόγειο. Η ‘νότια Κύπρος’ υπέγραψε ξεχωριστό πρωτόκολλο με το Ισραήλ. Αυτό το παιχνίδι το χάλασε ο Μούρσι και αυτός ήταν ο λόγος που τον ανέτρεψαν και τον απομάκρυναν με πραξικόπημα και τον έριξαν στην φυλακή”.

moursi-528x330

Ο Ερντογάν σε παλαιότερη φωτογραφία μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μούρσι ο οποίος αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες σε βάρος του

“Το 2012 η Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου έκανε δεύτερη συμφωνία με το Ισραήλ για έρευνα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12. Όμως εκεί είναι και στην υφαλοκρηπίδα της ‘ΤΔΒΚ’. Κι εμείς ως Τουρκία είμαστε εγγυήτρια δύναμη της ‘ΤΔΒΚ’. Επομένως εκεί έχουμε κι εμείς δικαιώματα. Τώρα η Ελλάδα, η Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου συνέρχονται στο Κάιρο”, δήλωσε ο Σαχίν.

Συνέχισε λέγοντας ότι “πριν από 10 χρόνια επισκέφθηκε την ‘νότια Κύπρο’ ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου και πρότεινε να ξανακάνουν αυτή την συμφωνία” και διερωτήθηκε “γιατί η Δύση που δεν αφήνει τίποτα που να μην το πει κάθε φορά που γίνεται αναφορά στην ‘δημοκρατία’ , δεν βγάζει άχνα όταν καταπατείται η δημοκρατία της Αιγύπτου, στέλνεται στη φυλακή ο Μούρσι ο οποίος εκλέγηκε με την ψήφο του λαού και έρχονται στην εξουσία αυτοί που έκαναν πραξικόπημα;”.
“Επειδή η ιδιαίτερότητα του δυτικού πολιτισμού είναι το συμφέρον”, ισχυρίστηκε.

Μάλιστα ο Σαχίν είπε ότι μετά που είχε διαλύσει ο Μούρσι την συμφωνία με την ‘Ε/κ διοίκηση’ μια εφημερίδα στο Ισραήλ είχε γράψει ότι “Ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας τον Μούρσι προσπαθεί να γονατίσει το Ισραήλ στην Μεσόγειο”.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ διάβασε επίσης την ανακοίνωση του ΣΕΑ ότι “η Τουρκία εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και ως εγγυήτρια χώρα θα λάβει με αποφασιστικότητα όλα τα αναγκαία μέτρα την περίοδο που έρχεται για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στο πεδίο που την έχει αδειοδοτήσει η ΤΔΒΚ”.

“Αυτή η φράση δεν είναι τυχαία. Αυτό που είπα προηγουμένως το συζητούσε για ώρες το ΣΕΑ. Με αυτή την ανακοίνωση έχει ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα ότι δεν θα μείνουμε απαθείς στα όσα γίνονται εκεί. Ένα από τα χαρακτηριστικά μας είναι να είμαστε κοντά στον λαό, είτε είμαστε είμαστε αδύναμοι, είτε δυνατοί. Θα συνεχίσουμε αυτή τη στάση μας γιατί όταν έχεις αρχές, τότε έχεις μια φωνή και στην χώρα και στον κόσμο. Όταν είστε δόλιος, ασπόνδυλος, και κινείσαι απρόσωπα τότε δεν έχεις αξιοπρέπεια ούτε τιμή.Ιδού, με αυτό τον τρόπο η Τουρκία διοικείται από το ΑΚΡ και μακάρι από εδώ και πέρα να διοικείται έτσι”, είπε ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ.