Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ

“Βάρβαρους” χαρακτήρισε τους Ισραηλινούς ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν παίρνοντας την σκυτάλη των σφοδρών επιθέσεων κατά του Ισραήλ από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι η Τουρκία αισθάνεται τόσο ισχυρή ώστε να κάνει αυτό που κανένας στο κόσμο δεν τολμά. Να επιτίθεται ακόμα και με ύβρεις για τα διπλωματικά ειωθότα κατά του Τελ Αβίβ!ern

Μάλιστα υποσχέθηκε πώς “Η Τουρκία δεν θα παραμείνει σιωπηλή, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για την τιμωρία του Ισραήλ”!

Παράλληλα, μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ, έγιναν χθες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, με πρωτοβουλία της τουρκικής ΜΚΟ ΙΗΗ, η οποία είχε οργανώσει και την αποστολή του στολίσκου προς τη Γάζα, που κατέληξε στην επέμβαση των Ισραηλινών κομμάντο με τους δέκα νεκρούς, επεισόδιο το οποίο έφερε στο χείλος της ένοπλης σύρραξης τις δύο χώρες (ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε εισηγήσεις να στείλει νέο πλοίο με βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, αλλά με υποστήριξη φρεγατών του τουρκικού Ναυτικού, κάτι που δεν συνέβη λόγω σφοδρής αμερικανικής αντίδρασης).

Οι Τούρκοι στις  διαδηλώσεις είχαν ως κεντρικό σύνθημα την προτροπή προς την κυβέρνησή τους να πλήξει με οποιοσδήποτε τρόπο το Ισραήλ! “Χτυπήστε το Ισραήλ”, ήταν το βασικό σύνθημα, ενώ κάλεσαν τη Χαμάς να επιτεθεί και πάλι εναντίον του και να το πλήξει με κάθε τρόπο.

Η νέα επίθεση κατά του Ισραήλ έχει και πάλι ως αντικείμενο την βίαιη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας κατά των μουσουλμάνων στο τέμενος αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ερντογάν, υποσχέθηκε “να σύρει το Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας” και αφού χαρακτήρισε την ισραηλινή αντίδραση «βαρβαρική ενέργεια» είπε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύεται το γεγονός καθώς η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένη την προσοχή της στην Συρία για να προβαίνει σε βιαιότητες κατά των μουσουλμάνων.

“Ελπίζω η ισραηλινή κυβέρνηση να επιλύσει το ζήτημα άμεσα και να αποδώσει το τέμενος αλ Ακσά, στους μουσουλμάνους, σύντομα. Διαφορετικά το Ισραήλ θα υποστεί τις συνέπειες” είπε απειλητικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν.