Πλούσιο σε βιταμίνες το μητρικό γάλα

 

Το μητρικό γάλα, πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, χαρακτηρίζεται ως ευεργετικό για το παιδί μιας κι’ έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το ανθρώπινο βρέφος. Συγχρόνως, η διαδικασία του θηλασμού είναι εξίσου θαυματουργή και για την ίδια τη μητέρα. Μάθετε πιο κάτω τα ευεργετικά οφέλη του μητρικού γάλακτος στον παιδικό οργανισμό!

thumb.php

Το μητρικό γάλα είναι διατροφικά ανώτερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή γάλακτος. Οι πρωτεΐνες που υπάρχουν στο μητρικό γάλα είναι εύπεπτες. Συγχρόνως, είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ, το οποίο αποτελεί άμεσο πρόδρομο της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου.

Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα αλλά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου, τα οποία προωθούν την ανάπτυξη του βρέφους και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης δυσλεξίας και υπερκινητικότητας.

Τα φωσφολιπίδια και οι πρόδρομες ουσίες των προσταγλανδινών, τα οποία περιέχει το μητρικό γάλα, είναι στοιχεία υπεύθυνα για την οικοδόμηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος κρατώντας τις ασθένειες μακριά από τα παιδιά σας.

Το μητρικό γάλα είναι μικροβιολογικά ασφαλές και πάντα φρέσκο. Ως εκ τούτου, είναι η μοναδική ασφαλής τροφή για το νεογέννητό σας.

Γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος του παιδιού σας μια και του προσφέρει ανοσία από ιογενείς και βακτηριακές ασθένειες, βοηθώντας τον παιδικό οργανισμό να καταπολεμήσει τις διάφορες λοιμώξεις .

Επιπρόσθετα ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων ή αλλεργιών.

Σημαντική είναι η επίδραση του στη σωστή ανάπτυξη των γνάθων και των δοντιών βοηθώντας έτσι στον εύκολο σχηματισμό λόγου.

Έρευνες έχουν συνδέσει το θηλασμό με την παιδική παχυσαρκία. Συγκεκριμένα, ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας.

Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πώς ο θηλασμός όχι μόνο βοηθά στην καλύτερη σωματική επαφή μητέρας και παιδιού αλλά και κάνει τη σχέση τους πιο δυνατή!