Ε, ξύπνα επιτέλους καημένε ραγιά…

prosopo 3-2

 

 

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Φτάσαμε στα έσχατα  οπως θα έλεγαν και οι προτινοί .Σε μια χώρα μοιρασμένη και διχασμένη, όπου  τα άνθη του κακού απειλούν να αφανίσουν ότι όρθιο  έμεινε να αντιστέκεται στο ραγιαδισμό, στον ζεμανφουτισμό,  στη  βρωμιά και στην διαφθορά,  παρακολουθούμε πολιτικούς και πολικάντηδες, άνθρωπους και ανθρωπάκια να θέλουν να μας παριστάνουν τους σωτήρες της πατρίδας  και να εμφανίζονται ως οι  εκπρόσωποι  του αλάθητου.

Στην Αθήνα δικάζεται ένας τέως Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου άλλοτε και αυτός παντοδύναμος που περπατούσε και του έριχναν ροδοπέταλα οι έρποντες και οι λείχοντες την εκάστοτε εξουσία. Η πατρηδοκαπηλία  που  άφησε πίσω του ο μεγάλος και νταής Ακης Τζοχατζόπουλος με τον συνέταιρο του   στο πλιάτσικο πρώην ΥΠΕΣ Ντ. Μιχαηλίδη,  αποδεικνύεται σήμερα πως ήταν φούμαρα για τους  εν Κύπρω αφελείς   που χειροκροτούσαν την έλευση των TOR M1 και οραματίζονταν επικές μάχες. Τώρα αποδεικνύεται πως δεν  ηταν παρά  μίζες εκατομμυρίων που τσέπωσαν (ή τραπέζωναν  στην κυριολεξία)  ο νυν  υπόδικος  πρώην ΥΠΑΜ Ελλάδας Ακης  και ο δικός μας πρώην υπουργός,  χωρίς βέβαια να αποκλείονται και άλλοι που μετείχαν τότε  στις φιέστες των αγορών οπλικών και αμυντικών συστημάτων. Οι θεσμοί καταβαραθρώνονται και ευτελίζονται χωρίς κανένας  από τους πρωταγωνιστές σήμερα της πολιτικής ζωής, να θέλει  ειλικρινά να κόψει επιτέλους το σάπιο  και σαθρό και να απαλλάξει τον τόπο από τους διεφθαρμένους  και τους «κουρσάρους » του δημόσιου χρήματος.

Η νυν Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας  η οποία μέχρι πρότινος  κατακεραύνωνε τους παρανομούντες και παρατυπούντες  ως Γενική Ελέγκρια, δέχεται δικαίως τα ομαδικά πυρά γιατί απέκρυψε το ασυμβίβαστο  στο συμβόλαιο της για τη συγγενική  σχέση της με δικηγόρους  οι οποίοι είναι συνήγοροι του Ανδρέα Βγενόπουλου  ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει ουκ έστι αριθμόν καταγγελιών  για  την πτώχευση της Λαϊκής Μαρφίν και την θυματοποίηση χιλιάδων.Αλλά και αυτός διεκδικεί  από τους εν Κύπρω «κουρεμένους»  και ακούρευτους αποζημιώσεις  πέραν των πέντε δις.ευρώ .

Δεν  μας διαφεύγει ωστόσο και το γεγονός πως αρκετοί είναι  εκείνοι  που φοβούνται την στιγμή αν  ο Α. Βγενόπουλος θα «ξεράσει»  όσα ξέρει και όσα ασφαλώς δεν θα ενοχοποιούν τον ίδιο για το δρομο των μεγάλων μπορμπουάρ: Δηλαδή    σε ποιούς και πού έρεε ο πακτωλός των χρημάτων  που διέθετε για να τους δέσει πισθάγκωνα.  Και εν πολλοίς τα κατάφερε.Γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν είδαμε να στρέφουν ο ένας στον άλλο τα  «πυρηνικά όπλα» κριτικής, αλλά περιορίζονται στα συμβατικά για να μην πέσουν ομαδικώς  στο «πεδίο» του διασυρμού.

Και στο κυπριακό το μεγάλο αγκάθι που ματώνει ακόμα τους πλείστους που εξακολούν να παραμένουν όρθιοι τα έκαναν μαντάρα. Εξακολουθούν  ματαιοπονώντας  να πιστεύουν  και να θέλουν και εμείς να τους πιστέψουμε , πως οι αμερικανοβρετανοί θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα. Αυτοί που μας μάτωσαν και μας κρέμμασαν δηλαδή, θα έλθουν τώρα να μας σώσουν… Και θα κάνουν «ντα» την Αγκυρα να συνετισθεί τάχα μου  και να εγκαταλείψει  τα κατεχόμενα  με όλα τα συμπράκαλα και τα τσαμασίδια  της και να αφήσει ήσυχη την Κυπριακή ΑΟΖ. Μας το έφτυσε κατάμουτρα και η κα Ψάκι εκπρόσωπος του στέιτ ντιπάρτμεντ. «Πογυριστά»,  μεν αλλά ξεκάθαρα:πως άλλο εσείς και το πρόβλημα σας και άλλο, η Τουρκία  η καλή μας σύμμαχος.

Και ο λαός μας ; Αυτός που το όνομα του  επικαλούνται  και εκλέγονται ως οι τάχατες εκλεκτοί του για να τον υπηρετούν  τι κάνει;Ως πότε θα γίνεται το μεγάλο θύμα της «λυκοπαρέας » των ένθεν κακείθεν;

Ως πότε θα ανέχεται να τον μπουκώνουν με τόσα ψέμματα για  τους «καλούς » αμερικανούς» και τους «κακούς» Τούρκους, το «καλό» και «καθιαγιασμένο» με αίμα δικαίων και αδίκων ΝΑΤΟ που επιμένουν να ενταχθούμε για να  γίνουμε ίσοι  στη μεγάλη αυτή συμμορία;Μας θέλουν να εμπεδώσουμε  και να υποκύψουμε στο:« αν δεν μπορείς να τα βάλεις με το βιαστή  σου απόλαυσε τουλάχιστον το βιασμό,,,»

Ε, ξύπνα επιτέλους καημένε ραγιά…Αντεξες  πολλά απέφυγε  τουλάχιστον τα  χειρότερα που έπονται.

Ως πότε θα παρακολουθούμε αμέτοχοι τα συμβάντα;

Οι κρίσεις θέλουν ηγέτες και όχι κιοτήδες που μόλις τους βάλουν ένα σουγιαδάκι στο λαιμό υποκύπτουν και οπισθοχωρούν.