Μολδαβία:Χιλιάδες διαδηλωτές μπήκαν στο κοινοβούλιο φωνάζοντας «κλέφτες»

Χιλιάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές έσπασαν τις γραμμές της αστυνομίας και εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο ενώ οι ρωσικές δυνάμεις στην Υπερδνειστερία τεθηκαν σε κατάσταση συναγερμού!1033449710

Οι σφοδρές συγκρούσεις και οι ταραχές σε ολόκληρη την χώρα ξέσπασαν όταν η Βουλή έδωσε έγκριση για νέα κυβέρνηση στον φολοδυτικό πρώην υπουργό επικοινωνιών Pavel Filip.

Ως αποτέλεσμα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο απαιτώντας εκλογές και φωνάζοντας “Κλέφτες”!

Οι Σοσιαλιστές απείχαν απαιτώντας από το συνταγματικό δικαστήριο να ελέγξει την νομιμότητα της ψηφοφορίας ενώ ο Renato Usatii, αρχηγός του “Κόμματος Μας” περιέγραψε την απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος ως “πραξικόπημα” και “σφετερισμό εξουσίας”.

Οι διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του εισαγγελέα, να προκηρυχθούν εκλογές και να καταπολεμηθεί η διαφθορά του υπέρμαχου της Δύσης πρωθυπουργού.

«Η Ρωσία έχει στοχοποιήσει την Μολδαβία για να την αποτρέψει από το «κλίνει προς τη Δύση», μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία», είχε δηλώσει ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη του ΝΑΤΟ (SACEUR) Πτέραρχος Philip Breedlove,.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε , την ήδη υφιστάμενη ισχυρή εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία λαμβάνει χώρα στην Μολδαβία, αλλά και σε άλλα μέρη, από την Μόσχα», είπε και πρόσθεσε

«Τα ρωσικά στρατεύματα στην Υπερδνειστερία είναι εκεί για να «διασφαλίσουν» ότι η Μολδαβία δεν πρόκειται να κλίνει προς Δυσμάς» , τόνισε ο Breedlove, στην Αμερικανική Αμυντική Επιτροπή της Βουλής.

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, έχει πληθυσμό 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.