«Πιο ευέλικτη εργατική νομοθεσία» υποστηρίζει ο Γουίλμπουρ Ρος

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε ότι τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών αντιμετωπίζουν μόνο ένα από τα προβλήματα της Ευρώπης, εκφράζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστούν το κρατικό δημόσιο χρέος και να αγκαλιαστούν οι οικονομικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ευέλικτης εργατικής νομοθεσίας.marketnews_wilbur_ross

“Ο φόβος που οι άνθρωποι είχαν ήταν ότι θα υπάρξει μια άλλη κατάρρευση στο χρηματοπιστωτικό τομέα, η οποία θα οδηγήσει την υπόλοιπη Ευρώπη σε κάποιο είδος σοβαρής ύφεσης”, δήλωσε ο κ. Ρος σε συνέντευξη του από τη Νέα Υόρκη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

“Δεν νομίζω ότι κανείς θα μπορούσε να προδικάσει ότι θα συμβεί αυτό πλέον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα της Ευρώπης έχουν λυθεί”, επισήμανε.

Σύμφωνα με το μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Κύπρου, οι αξιωματούχοι της ΕΕ χρειάζεται ακόμη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του κρατικού δημόσιου χρέους και να αγκαλιάσουν τις οικονομικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ευέλικτης εργατικής νομοθεσίας.

Ο κ. Ρος, ο οποίος αποκόμισε, σύμφωνα με το Bloomberg, κέρδος 500 εκατομμυρίων ευρώ από την επένδυσή του στην Τράπεζα της Ιρλανδίας και έχει επενδύσει στην Eurobank Ελλάδας και στην Τράπεζα Κύπρου, είπε ακόμη ότι τα τεστ αντοχής θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την οικονομία.

“Σε γενικές γραμμές, πέτυχαν αυτό που χρειάζονταν”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε αρκετή κριτική παγκοσμίως ότι δεν ήταν αρκετά αυστηρά και δεν πιστεύω, όπως σημείωσε, ότι κάποιος αισθάνεται ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί.