Πούτιν: Δεν μπορούν να βελτιωθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα υπό τη νυν τουρκική κυβέρνηση

H Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διαρρήξει τις σχέσεις της

epa05072103 Russian President Vladimir Putin gestures as he speaks during his annual news conference at the World Trade Center in Moscow, Russia, 17 December 2015. He was expected to address questions on domestic and international issues, especially Russia's involvement in Syria and Ukraine, and its fight against international terrorism. EPA/YURI KOCHETKOV

με τον τουρκικό λαό, διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δεν θα βελτιωθούν ενώ βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγεσία.

“Θέλω να το επαναλάβω τώρα: εμείς θεωρούμε ότι ο τουρκικός λαός είναι ένα φιλικό έθνος προς εμάς και δεν θέλουμε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας συγκεκριμένα με τους πολίτες της Τουρκίας” επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αύριο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όσον αφορά την νυν τουρκική ηγεσία, “τίποτα δεν είναι παντοτινό” τόνισε ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επιπλέον ότι η Ρωσία παραμένει θετική και έτοιμη να αναπτύξει την οικονομική και πολιτική συνεργασία της με την Ευρώπη, όπως επίσης να πολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας.