Προετοιμασίες για την τριμερή συνάντηση κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Φθάνει αύριο στην Κύπρο ο Ευγ.Βενιζέλος και στις 7 Νοεμβρίου ο Α.Σαμαράς

Φθάνει αύριο στην Κύπρο  ο  Αντιπροέδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας   Ευάγγελος Βενιζέλου, ενώ  επιβεβαιώνεται και επίσημα από το ΥΠΕΞ Ελλάδος ότι στις 7 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το νησί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να μεταβεί από εκεί στο Κάιρο όπου θα γίνει στις 8 του μηνός η προαναγγελθείσα 1η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.Meeting of the political leaders backing the Greek government under the Greek Premier Lucas Papademos

newego_LARGE_t_1101_29091536Για την προετοιμασία αυτής της συνάντηση, αλλά και για συμμετοχή σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, ο κ. Βενιζέλος φθάνει αύριο στην Κύπρο και, όπως ανακοινώθηκε, θα συναντηθεί και θα συνεργαστεί με τον Κύπριο ομόλογό του  Ιωάννη Κασουλίδη.

Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν και για την τρέχουσα κατάσταση στη Κύπρο, κυρίως για τα νέα δεδομένα τα οποία έχουν δημιουργηθεί έπειτα από τις επιθετικές, όπως χαρακτηρίζονται, οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την Τετάρτη το πρωί, πριν από την τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κασουλίδη, Βενιζέλου και Σούκρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα υποδεχτεί στο Προεδρικό τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

Αύριο το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Λευκωσία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Θα επιστρέψει στην Κύπρο  στις 7 Νοεμβρίου συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο και θα μεταβούν μαζί στο Κάιρο από τη Λάρνακα την επόμενη μέρα.