Οι χουβαρντάδες του δημόσιου χρήματος

Μπροστά στον περντέ του Καραγκιόζη ξανά θεατές. Ολοι εμείς οι πολίτες  που παρακολουθούμε το ίδιο ανέκδοτο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο χωρίς να υπάρχει καμιά  θεραπεία και χωρίς να λογοδοτεί κανένας  σε κανένα δικαστήριο.Η ατιμωρησία επωνύμων έχει εξελιχθεί σε «εθνικό» σπόρ.

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Οι ετήσεις εκθέσεις των εκάστοτε Γενικών Ελεγκτών , όπως και του σημερινού, έρχονται να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά ενοχλώντας μόνο για  λίγο  τους αυθαιρετούντες, κρατικούς αξιωματούχους  ή δημόσιους λειτουργούς,  για να ξεχαστούν ύστερα από λίγες μέρες μέχρι τον επόμενο χρόνο που θα ακούσουμε τα ίδια και τα ίδια.Και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα!

Σαν κατακάθι πικρού καφέ μένει στον κάθε πολίτη, η οργισμένη διαπίστωση: Πως όλοι τούτοι που βρέθηκαν και αργότερα έχασαν την εξουσία , ή οι σημερινοί που πλέουν σε πελάγη αλαζονίας  γιατί κατέχουν εξουσία, ενεργούν και  λειτουργούν με ξένα κόλλυβα. Είναι οι προκλητικοί χουβαρντάδες που κατασπαλούν το δημόσιο χρήμα που δεν τους ανήκει. Για να βολέψουν και να βολευτούν.Εκμεταλλεύονται  τη θέση τους για να πλουτίσουν και δεν τους φτάνει να βγάλουν και τον σκασμό και να παραδεκτούν  σεμνά και ταπεινά πως έκαναν λάθη,  βγαίνουν και απο πάνω καπάκι να μας πουν πως λειτούργησαν «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον»

Ψηλές απολαβές  και αποζημειώσεις σε προνομοιούχους , βοσκοτόπια και λιβάδια  που έγιναν οικιστικές  και τουριστικές ζώνες , δαπάνες εκατομμυρίων για ακριβά εισητήρια διπλωματών, αχρείαστα  ταξίδια για αχρείαστους εμπειρογνώμονες, που κάποιοι τους κουβαλούν για να βολέψουν άλλες ανάγκες ή και ανεπάρκειες υψηλόβαθμων και ακριβοπληρωμένων δημόσιων και ημιδημόσιων υπαλλήλων, υπέρογκα ποσά για οδοιπορικά και πάει λέγοντας, ο ατέλειωτος κατάλογος της σπατάλης του δημόσιου χρήματος.

Μεχρι πότε αυτός ο λαός θα εμπαίζεται  και δεν θα ξεσηκωθεί είναι ακόμη άγνωστο. Ως τωρα περιορίζεται να βρίζει και να κατεβάζει από τα εικονοστάσια  Χριστούς και Παναγιες από τον καναπέ του. Πάλι καλά! Γιατί αν πει και σπάσει η υπομονή του και  εκραγεί ο θυμός του,  θα πάρει και θα σηκώσει όλα αυτά τα λαμόγια- χουβαρντάδες που σαν λάμιες ροκανίζουν  τον δημόσιο κορβανά.

Για γέλια  και για κλάματα ήταν χθες και τα παράπονα των βουλευτών, που ακούγοντας  τι ποσά σε οδοιπορικά εισπράττουν άλλοι, βγήκαν να κλαψουρίζουν πως αυτοί δεν παίρνουν πάνω από €580 επίδομα για οδοιπορικά (δηλαδή την βενζίνη τους). Και τους πέφτουν και λίγα.Τη στιγμη που γνωριζουν πως  ένα τέτοιο ποσό είναι ο μισθός σήμερα  ενός οικογενειάρχη καθότι οι μισθοί έχουν πιάσει την υπόγεια οδό και συνεχίζουν με κάθετη πτώση στα €350.

Βρίθουν   από σκάνδαλα  και ποινικά αδικήματα, οι εκάστοτε εκθέσεις των Γενικών Ελεγκτών, αλλά οι κρατούντες, τέως,  πρώην και νυν συνεχίζουν ακάθεκτοι να  δηλώνουν πως όσα έκαναν και κάνουν  ειναι για το καλό μας  και του δημόσιου συμφέροντος.Και το ερώτημα που ίσως δεν μείνει αναπάντητο για πολύ καιρό ακόμα,   είναι γιατί κλαίγονται και οδύρονται  πως ο κόσμος τους έχει ρίξει στον κάλαθο της απαξίωσης και δεν τους πιστεύει, δεν τους εμπιστεύεται.  Τώρα απο πού αντλούν τόσα αποθέματα  αυτοπεποίθησης  για να λένε στον κόσμο τόσα ψέμματα είναι δικό τους πρόβλημα . Γιατί όταν λενε  πως μόνο αυτοί είναι οι άξιοι που θα εργαστούν για τα συμφέροντα μας, για το καλό και την προκοπή του τόπου και από πίσω τους κουβαλούν  ένα κάρο σκάνδαλα και ατιμίες  πως να πιστέψει κανείς τα έπεα πτερόντα τους;