Ο κατα συρροήν παραβάτης βρήκε το μάστορα του

 

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Ετσι ήταν , έτσι είναι και μακάρι να μην εξακολουθήσει να παραμένει εσαεί , ο κατα συρροήν παραβάτης  που εισέρχεται ως ξενιστής για να απορροφήσει  με βουλημία τα θύματα του. Αυτή είναι η Τουρκία που η προβοκατόρικη κίνηση  της με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στο έδαφος της Συρίας και όχι στο δικό της όπως ισχυρίζεται τορπιλλίζει τη νεοσυσταθείσα  συμμαχία, με την εμπλοκή τώρα  και των Δυτικών ,  κατά των τζιχαντιστών.Το πισώπλατο κτύπημα κατά της Ρωσία δεν ήταν εν βρασμώ ψυχής.Η Αγκυρα επιχείρησε   να εμπλέξει όλη τη Δύση σε σύγκρουση με τη Ρωσία, για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της  στη συριακή κρίση και τη Μ. Ανατολή.Αλλωστε εδώ και καιρό  ζητά επίμονα τον καθορισμό  ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για να μπορεί να κινείται υποχθόνοια και ύπουλα στηρίζοντας την ισλαμική τρομοκρατία και κατ’ επέκταση τα δικά της συμφέροντα. Οι  «πλάτες» των συμμάχων της ΝΑΤΟϊκών που πάντοτε εύρισκε πρόθυμες  η Αγκυρα για να  εξασφαλίζει  τα δικά της συμφέροντα, τώρα  με την κορύφωση  της συριακής κρίσης και τη μάχη κατά των τζιχαντιστών, φαίνεται πως δεν είναι διαθέσιμες.Οι φλόγες που άναψαν στη   Μέση Ανατολή προκειμένου να εξοντώσουν πολιτικά και βιολογικά τον Σύρο πρόεδρο , τσουρουφλίζουν ήδη  και την Ευρώπη.Ο πλανήτης  βρίσκεται σε κατάσταση πανικού-εν πολλοίς καθοδηγούμενου – με τα τρομοκρατικά κτυπήματα.

Η Τουρκία επικαλέστηκε παραβίαση των συνόρων της για 17 δευτερόλεπτα ! Πρωταφανής αναίδεια  και θράσος απύθμενο. Γιατί όταν η ίδια  παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο χωρο της Ελλάδας  και της Κύπρου και διατηρεί για 41 χρόνια στρατεύματα κατοχής στο νησί μας κανένας δεν την ενόχλησε.Για τούτα και για πολλά άλλα.Οπως τις κατασυρροήν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην  Κύπρο αλλά και στην ίδια την Τουρκική επικρατεια ούτε ο Ομπάμα ούτε ο κ. γ.γ. του ΝΑΤΟ Στόλεμπεργκ ( φίλος από τα θρανία και φιλότουρκου μέχρι τα μπούνια  ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Εσπεν Μπαρθ  Άιντε).

Η Ρωσία όμως δεν είναι Ελλάδα, ούτε και Κύπρος που θα ανεχτεί τέτοια πισώπλατα κτυπήματα από μια χώρα που έμαθε ( ή την κακόμαθαν μόνο να παίρνει,και να ευλογεί τα συμφέροντα της εις βάρος των άλλων).Οι  στρατηγικοί στόχοι της νεοθωμανικης πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται υπο κατάρρευση.

Η Ρωσία  έδωσε πολλά στην Τουρκία.Μέχρι και συμφωνία  για τον αγωγό φυικού αερίου  συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν ενώ η οικονομία της Τουρκίας ενισχύεται σημαντικά από την Ρωσία.Βέβαια και οι δυο χωρες έχουν οικονομικά οφέλη από τις μεταξύ τους διμερείς συμφωνίες.Ωστόσο η Αγκυρα είναι πιο εξαρτημένη και όχι μόνο από τα χρυσοφόρα έσοδα του τουρισμού από τη Ρωσία (πέρσι μέτρησε 10 εκατομμύρια ρώσους τουρίστες).Περισσότερο εξαρτάται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο  και τρέμει στην ιδέα πως η Μόσχα θα κλείσει την στρόφιγγα της ενέργειας προς την Τουρκία.Τότε η Αγκυρα θα παγώσει.Και θα βρεθεί   ενώπιον μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης την οποία δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει καθότι το 54,7% του φυσικού της αερίου το παίρνει  από την Ρωσία.Τότε ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ε.Ε. ούτε και το ΝΑΤΟ μπορούν να ξαναζεστάνουν την ανεξέλεγκτη αλαζονία και επιθετικότητα του νεοσουλτάνου Ερντογάν και της ελίτ που τον περιστοιχίζει .

Η Μόσχα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια ούτε και να ανεχτεί την διπλοπροσωπεία της τουρκικής ηγεσία που σπεύδει τώρα να δώσει συλλυπητήρια στη Ρωσία για το οικτρό θάνατο που βρήκε στα χέρια των αιμοβόρων Γκρίζων Λύκων της Τουρκιας και σε Συριακό έδαφος  ο ρώσος πιλότος.

Ο κατα συρροήν παραβάτης, ο θρασύτατος εισβολέας, επιτέλους βρήκε το μάστορα του και το αντίπαλος δέος όλων εκείνων που υποδαύλιζαν μέχρι τώρα την επιδρομική της πολιτική.