Οι Ρώσοι πιλότοι είναι και οι δύο ζωντανοί ισχυρίζεται η ΜΙΤ

Οι Ρώσοι πιλότοι είναι και οι δύο ζωντανοί στα χέρια των μαχητών Τουρκομάνων με τους οποίους η ΜΙΤ βρίσκεται σε επαφή ώστε να παραδοθούν στην Τουρκία, αναφέρουν τουρκικές πηγές.

Πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας επιβεβαίωσαν την είδηση, αναφέροντας ότι οι διαβουλεύσεις με τους μαχητές Τουρκομάνους είναι σε εξέλιξη.pilotos_5

Νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο μαχητές Τουρκομάνοι χτυπούσαν τους Ρώσους πιλότους ενώ κατέβαιναν με τα αλεξίπτωτα τους. Την ίδια ώρα κάποιος τους καλούσε να σταματήσουν να χτυπούν για να πάρουν τους Ρώσους πιλότους ομήρους.

Στο μεταξύ στην Τουρκία υπάρχει αναβρασμός καθότι η οργή  της Μόσχας έχει εκδηλωθεί πολύ έντονα και δεν αποκλείονται σκληρές κυρώσεις.

Συγκρουόμενες οι πληροφορίες

Και τους δύο Ρώσους πιλότους χτύπησαν οι μαχητές Τουρκομάνοι την ώρα που έπεφταν με το αλεξίπτωτό τους, δήλωσε στο πρακτορείο Ντογάν ο υποδιοικητής της Β Μεραρχίας των Τουρκομάνων Αλπασλάν Τσελίκ.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε με τους Τουρκομάνους να χτυπούν τους Ρώσους πιλότους ενώ ήταν στον αέρα με το αλεξίπτωτό τους ακούγεται κάποιος να φωνάζει: “Μην ρίχνετε, μην ρίχνετε, να τους πάρουμε αιχμαλώτους”.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ταξιαρχίας Τουρκομάνων Σουλτάν Αμντουλχαμίντ Χαν δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολού ότι ενώ την περασμένη Παρασκευή το όρος Κιζίλνταγ είχε πέσει στα χέρια των δυνάμεων του καθεστώτος Άσσαντ σήμερα οι Τουρκομάνοι ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση.

Όπως είπε, τις τελευταίες τρεις μέρες διεξάγονταν σκληρές μάχες μεταξύ των Τουρκομάνων και των δυνάμεων του Άσσαντ και σήμερα το πρωί είχαν έξι νεκρούς και 14-15 τραυματίες. Οι μάχες συνεχίζονται και οι Τουρκομάνοι κατά τη διάρκεια των μαχών, όπως είπε, κατέλαβαν ένα τανκ, 3 ρουκέτες και μία μπουλντόζα. Ανέφερε ότι μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους οι μαχητές πήραν το πτώμα του ενός πιλότου.Αυτό φαίνεται να διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ΜΙΤ πως οι πιλότοι ειναι ζωντανοί.

Ανατρέπει επίσης τον ισχυρισμό της Τουρκίας  ότι το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τα σύνορα της.

Τι απάντησε ο Ερντογάν στον Πούτιν
«Όλοι θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τα σύνορά της» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας στον Βλαντίμιρ Πούτιν που χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από την Τουρκία

«Όλοι θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τα σύνορά της», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο ρώσοι αξιωματούχοι απέρριψαν τις κατηγορίες ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν σε τουρκικό έδαφος ενω στον ισχυρισμό του τουρκικού ΥΠΕΞ  πως οι ρωσοι βομβαρδίζουν ομοεθνείς τους απάντησαν:Στην περιοχή δρουν τρομοκράτες ανάμεσα στους οποίους και ρώσοι μισθοφόροι τους οποίους η Μόσχα πολεμά για να μην εισέλθουν αργότερα σε ρωσικό έδαφος.