Tύμπανα πολέμου-προσχήματα και προφάσεις για καταστολή κάθε αντίδρασης και διεκδίκησης

Τα τύμπανα  του πολέμου ακούγονται σήμερα πιο ηχηρά στην Ευρώπη καθότι θρηνεί και η ίδια θύματα. Ανοιξαν οι τάφοι και για τους δικούς της  νεκρούς και είναι ατέλειωτες οι νεκρολογίες στις αυλές των χωρών της

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

λεγόμενης Γηραιάς Ηπείρου που στους δέλτους της  ιστορίας της είναι καταγεγραμμένες με αίμα  και θανατικό   ιμπεριαλιστικές εκστρατείες με μαζικές δολοφονίες,  με εξαφανίσεις γηγενών πληθυσμών, και μειονοτήτων  χωρών που υποδούλωσαν, με ίντριγκες και συνωμοσίες, με σύμμαχους που έγιναν εχθροί και μετά οι εχθροί έγιναν φίλοι  .

Μέχρις ότου ο πόλεμος και οι τρομοκράτες κάθε είδους και απόχρωσης, σκότωναν στην Μέση Ανατολή, στη Συρία , στο Ιράκ, στην καθημαγμένη Παλαιστίνη με κορμιά κατακρεουργημένων παιδιών από τα πυρά των«πολιτισμένων» Ισραηλινών τρομοκρατών,  η  χαμηλοβλεπούσα «δημοκρατική » Ευρώπη και η άλλη υποκρίτρια Αμερική, απέστρεφαν το βλέμμα  και φρόντιζαν πάση θυσία  πως να αναστήσουν ξανά τον Φράγκεσταϊν που με πανομοιότυπες διαδικασίες θα εξόντωνε και  τον Σύρο Πρόεδρο όπως οργάνωσαν και εκτέλεσαν  τους θανάτους των δικτατόρων Σάνταμ Χουσέιν και Μουαμμάρ  Καντάφι.Που σήμερα αυτοί μοιάζουν «άγγελοι» μπροστά στις φρικαλεότητες των δημιουργημάτων τους Τζιχαντιστών.

Τώρα ο τρόμος και ο πανικός έχει κυριεύσει την Ευρώπη  και έχει παραλύσει κάθε δραστηριότητα.Σε ποιούς συμφέρει αυτό δεν είναι δύσκολο να το αναζητήσουμε. Οι μαζικές διαδηλώσεις των εργαζομένων κατά της πολιτικής της λιτότητας, εναντίον των εκποιήσεων  και εξώσεων φτωχών οικογενειών  από τα σπίτια τους στα πλαίσια των αποφάσεων των Βρυξελλών, έχουν εξαφανιστεί από τα μέσα προβολής . Καμιά αντίδραση καμιά διεκδίκηση  για τα δίκαια των εργαζομένων ή των αγροτών που μέχρι πρότινος έβγαζαν τα τρακτέρ στους καλλωπισμένους   δρόμους της Εύρωπης και στηλίτευαν τις  εξοντωτικές οδηγίες της Μέρκελ, του Σόιμπλε του Ολάντ και του κάθε φασίστα που επεδίωκε να καταστείλει τις αντιδράσεις  των λαϊκών στρωμάτων εναντίον των εθνοκτόνων αποφάσεων της ελίτ που κυβερνά την Ευρώπη.

Υπάρχει μήπως οποιοσδήποτε που μπορεί να διαφωνήσει  πως η  τρομολαγνεία οδηγει με μαθηματική ακρίβεια στον φασισμό και αυταρχισμό;Τι γίνεται σήμερα;Ακρα του τάφου σιωπή για το τί γίνεται πίσω από τις κουρτίνες  για την καταστολή των ελευθεριών και τη συνεχή συρρίκνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πληθαίνουν καθημερινά τα ρεπορτάζ ευρωπαϊκών  και διεθνών ΜΜΕ τα οποία λειτουργούν ως εργαλεία αποπροσανατολισμού  της διεθνούς κοινής γνώμη που συνδέουν την εξάπλωση των δικτύων των τζιχαντιστών ως αποτέλεσμα της κοινωνικής περιθωριοποίησης  φτωχών μουσουλμάνων που αργότερα λόγω της φτώχειας και της ανέχειας οδηγήθηκαν ως οπαδοί ή μισθοφόροι ισλαμιστικών κινημάτων και οργανώσεων. Τέτοια θέματα στήνονται σε εφημερίδες και τηλεοράσεις,  αλείφοντας έτσι βούτυρο στο ψωμί της προσπάθειας των κύριων ενόχων  να κρύψουν τις πρώτιστες αιτίες που γεννούν τέτοιες «τρομοκρατικές οργανώσεις». Να κρύψουν,  τα αληθινά «θερμοκήπια» που παράγουν και αναπαράγουν κάθε Ισλαμικό Κράτος  και Μπόκο Χαράμ, και που   δεν είναι άλλα από τους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, τους οποίους πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους, όχι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά τώρα και στις γειτονιές που μένουν.

Οι ενδοϊμπεριαλιστικές διεργασίες αναζωπυρώνονται  και κορυφώνονται  και το σκηνικό θυμίζει το ξεκίνημα του Β΄παγκοσμίου Πολέμου, με άλλους πρωταγωνιστές και άλλους εκτελεστές αλλά  για τους ίδιους λόγους και στόχους. Με την παγκόμια οικονομική κριση στις ΗΠΑ  που ξεκίνησε με το μεγάλο κραχ το 1929-30 στη Νέα Υόρκη και  για να ακολουθήσει την 1η του  Σεπτέμβρη του 1939  στην Ευρώπη ο ΒΠΠ που έληξε στις 2 του Σεπτέμβρη  του 1945 με κόστος 55,5 εκατομμύρια νεκρούς και τρισεκατομμύρια ζημιές.

Οι τότε εχθροί έγιναν σύμμαχοι , και οι σύμμαχοι εχθροί για το μοίρασμα του κόσμου και των πλουτοπαραγωγικών πόρων. Η τότε ναζιστική Γερμανία από ηττημένη, μεταλλάχθηκε με τη χρυσοφόρο συνδρομή των ΗΠΑ  σε ηγετιδα της δήθεν ενωμένης Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων με ευνοούμενους λαούς και υποταγμένους λευκους σκλάβους στο Νότο τους οποίους έχουν υποδουλώσει με τα  καταστροφικά και εθνοκτόνα μνημόνια της ευρωζώνης και της ελίτ των Βρυξελλών.Μιας Γερμανίας που λειτουργεί χέρι -χέρι με τη Γαλλία -πρώην εχθρό και σήμερα συμμαχο- αποκλειστικά και μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και των μονοπωλίων.Και όταν το επιτρέπουν τα συμφέροντα τους τότε υποτάσσονται και στις οδηγίες της Αστερόεσσας που και εκείνη είναι πνιγμένη μέχρι το βούρκο με εγκλήματα και  δολιοφθορές εναντίον των λαών  και των συμφερόντων τους.Οι Πυγμαλίωνες των Φράνγκεσταϊν και των τρομοκρατικών κινημάτων.

Οι  λαοί  της Ευρώπης οφείλουν να ξαναδιαβάσουν την ιστορία τους και να πάρουν διδάγματα  από το όχι και τόσο μακρυνό παρελθόν: Ποίοι ήταν οι νικητές και οι ηττημένοι των δύο τελευταίων παγκοσμίων Πολέμων και σε ποιούς συμφέρει σήμερα να καλλιεργούν την τρομοκρατία που αφού την δημιούργησαν τώρα θέλουν να την πολεμήσουν; Σε ποιούς συμφέρει οι λαοί να κρύβονται στα σπίτια  τους τρομοκρατημένοι και παραλυμένοι  από τον φόβο των τρομοκρατικών κτυπηματων  και να μην διαμαρτύρονται για όλα όσα  έγιναν και γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες σε βάρος τους;

Ποίοι είναι οι δημιουργοί και οι χρηματοδότες των τρομοκρατικών κινημάτων που σήμερα λένε πως θέλουν να τους εξοντώσουν;

Να διαβάσουν ή να ξαναδιαβάσουν Μαρξ πώς τα τραστ , τα μονοπώλια  και οι βιομηχανίες πολέμου δημιουργούν οικονομικές κρίσεις και γεννούν πολέμους.