Συντριβή αεροσκάφους στο Ν. Σουδάν λίγο μετά την απογείωση

Ρωσικής κατασκευής φορτηγό αεροσκάφος που μετέφερε επιβάτες συνετρίβη σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Νοτίου Σουδάν Τζούμπα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων, μεταξύ των επιβαινόντων και άλλων που βρισκόντουσαν στο έδαφος, δήλωσε αξιωματούχος και αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το Ρόιτερς.

epa03998247 An aircraft of the Dutch Ministry of Defense with 56 evacuees, among them 50 Dutch, from Juba, South-Sudan lands at Eindhoven Airport, Eindhoven, the Netherlands, 21 December 2013. They left the African country due to the unrest. The United Nations said 20 December that 11 civilians and two UN peacekeepers were killed when some 2,000 Lou Nuer youth attacked a UN base in South Sudan's Jonglei state, lowering the toll from 20 that it initially reported. EPA/EVERT-JAN DANIELS

Του δυστυχήματος επέζησαν δύο άνθρωποι, ένα μέλος πληρώματος και ένα παιδί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοσουδανικής προεδρίας Ατένι Ουέκ Ατένι στο Ρόιτερς.

Το αεροσκάφος μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να είχε περίπου 20 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος και 10 με 15 επιβάτες, ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκε στο έδαφος.

Αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το δυστύχημα. Επίσης αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι είδε 41 πτώματα στον τόπο του δυστυχήματος.

Λίγο νωρίτερα αξιωματικός της αστυνομίας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο επέζησαν από τη συντριβή του φορτηγού αεροσκάφους ρωσικής κατασκευής λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τζούμπα στο Νότιο Σουδάν.

Ο Radio-Miraya της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν, ανέφερε στο Twitter ότι το “φορτηγό αεροσκάφος με προορισμό το Πάλος, στην πολιτεία του Άνω Νείλου (βορειοανατολικά) συνετρίβη σε απόσταση 800 μέτρων από τον διάδρομο απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Τζούμπα”.