Αργεντινή: Προηγείται ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς Ντανιέλ Σκιόλι

Ο Ντανιέλ Σκιόλι, υποψήφιος της κεντροαριστεράς που υποστηρίζεται από την απερχόμενη πρόεδρο Κριστίνα Κίρσνερ, έχει ευρύ προβάδισμα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή, σύμφωνα με τα έξιτ πολ που μεταδόθηκαν από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα στο τέλος της  ψηφοφορίας την Κυριακή.

epa04996391 Argentinian presidential candidate Mauricio Macri (C) of the centre-right political coalition Cambiemos (Let's change) celebrates in front of supporters in Buenos Aires, Argentina, 25 October 2015. According to according to the polls, Macri came second in Argentina's presidential election, forcing a runoff against the ruling party of presidential candidate Daniel Scioli. EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς  Ντάνιελ Σκιόλι

Λίγο μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν σε θέση να αποσαφηνίσουν αν θα χρειασθεί δεύτερος γύρος ή αν το προβάδισμα του Σκιόλι αρκεί για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Πάντως ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του αντιπολιτευόμενου υποψηφίου Μαουρίσιο Μάκρι υποστήριξε πως για την ανάδειξη προέδρου θα χρειασθεί δεύτερος γύρος.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρκος Πένια.

Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, ένας υποψήφιος χρειάζεται το 45% των ψήφων ή 40% και απόσταση 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον επόμενο υποψήφιο.