Πούτιν: Η Ρωσία δεν είναι κατά της Δημοκρατία

Η Ρωσία δεν επιθυμεί στρατιωτικές υποδομές να βρίσκονται κοντά στα σύνορα της αλλά δεν είναι εναντίον της Δημοκρατίας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία στη συνεδρίαση της λέσχης Valdai.

«Αν είμαστε ενάντια στην προώθηση της Δημοκρατίας στα σύνορά μας; Αλλά τι ακριβώς εννοεί κανείς με την παγκόσμια Δημοκρατία; Είναι η προώθηση του ΝΑΤΟ στα σύνορά μας; Αυτό αποκαλείτε Δημοκρατία;» αναρωτήθηκε ο Πούτιν στην ομιλία του για τους ξένους συνέδρους.Πούτιν

Το ΝΑΤΟ είναι ένας στρατιωτικός συνασπισμός. «Ανησυχούμε με την προώθηση της στρατιωτικής υποδομής της στα σύνορά μας», δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν μπορούσε παρά να αντιδράσει σε αυτό.

Η Ρωσία έχει απαιτήσεις που επιβάλλουν αλλαγές στους αμερικανικούς νόμους

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Μόσχα δεν απαιτεί αλλαγή των νόμων στις ΗΠΑ και τάσσεται εναντίον τέτοιων απαιτήσεων από πλευράς της Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, τόνισε την έντονη αντίθεσή του στα πραξικοπήματα. «Θα οργανώσετε ένα Ιράκ και μία Λιβύη εδώ», είπε ο Πούτιν και επέστησε την προσοχή στις ειλικρινείς ομολογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη αντιπολιτευτικών οργανώσεων σε διαφορετικές χώρες.

Ο Πούτιν διαφώνησε επίσης με τους ισχυρισμούς ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν αγωνία να υπάρξει ανακατανομή στο σύστημα κρατικής εξουσίας της Ρωσίας. «Μια αμερικανική νομοθεσία η οποία νομίζω ότι αφορά την Ουκρανία αναφέρει επίσης τη Ρωσία και δηλώνει ως στόχο τον εκδημοκρατισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μπορείτε να φανταστείτε μια κατάσταση όπου μια εσωτερική ρωσική νομοθεσία, θα ανέφερε ως στόχο τον εκδημοκρατισμό των ΗΠΑ;», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.