Δημοσκόπηση: Σπάει κάθε ρεκόρ η δημοτικότητα του Βλ. Πούτιν με αποδοχή 89,9%

Η δυναμική στάση του Βλαντίμιρ Πούτιν στο θέμα της Συρίας και στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών εκτοξεύει τη δημοτικότητα του ρώσου προέδρου στα ύψη. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ιδρύματος Ερευνών της Ρωσικής Κοινής Γνώμης VTsIOM που δημοσιεύθηκε πριν μερικές βδομάδες, η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν φτάνει το 89,9%, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που σημείωνε τον περασμένο Ιούνιο και ήταν στο 89,1%.putin_tas_12804177_468

Σύμφωνα με τους δημοσκόπους του VTsIOM στην πρόσφατη δημοσκόπηση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η έμπρακτη προσπάθεια στήριξης της Δαμασκού στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον σημαντικών θέσεων των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η δημοτικότητα και η αποδοχή του ρώσου προέδρου βγαίνει και έξω από τα σύνορα της χώρας. Τον περασμένο Απρίλιο το αμερικανικό περιοδικό TIME ανακήρυξε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως τον πιο σημαντικό ηγέτη του κόσμου με τη μεγαλύτερη επιρροή στην διεθνή σκακιέρα, ενώ τον Νοέμβριο του 2014 ο ρώσος ηγέτης βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ανάμεσα στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο στη σχετική λίστα του περιοδικού Forbes.

Πηγή: Alexey Nikolsky / TASS