Μεγάλες απώλειες τζιχαντιστών σε Λατάκεια και Χαλέπι

Τρομακτικές απώλειες με εκατοντάδες νεκρούς έχουν  υποστεί  οι τζιχαντιστές σε Λατάκεια και Χαλέπι καθώς έχουν περικυκλωθεί απο τον συριακό στρατό ο οποίος προελαύνει με τη βοήθεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκοφών. Οι τζιχαντιστες τρομοκράτες σφυροκοπούνται από έξι διαφορετικά σημεία ενω έχουν αποκοπεί οι διοδοι ανεφοδιασμού τους.CR9Sv6nUAAArTUm
Τα ρωσικά μαχητικά χρησιμοποιούν πλέον τις βόμβες υψηλής ακρίβειας ΚΑΒ 1500 προκειμένου να χτυπήσουν ενισχυμένους στόχους αρκετά μέτρα κάτω από τη γη ενώ δόθηκαν στον συριακό στρατό ιρανικά τζιπ Safir με 107 mm MRLS.

Eπιπλέον, η ρωσική αεροπορία έπληξε γέφυρα στον Ευφράτη ποταμό, κοντά στην πόλη της Συρίας Deir ez-Zor,με το πλήγμα να είναι «χειρουργικό» και «καίριο» ώστε να ανακοπεί ο ανεφοδιασμός του ISIS σε τρόφιμα και πολεμοφόδια.

Συγκεκριμένα, 45 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στη Χάμα σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του συριακού Στρατού:

“Οι ένοπλες δυνάμεις μας συνέχισαν επιτυχώς την επέλαση τους υποστηριζόμενες από την ρωσική αεροπορία” είπε ο Στρατηγός Ali Maikhoub.CR2Y5sVVAAAdZe_

Το ISIS μας επιτέθηκε στην πόλη Umm Hadij, αλλά τους απωθήσαμε με συνέπεια 45 τρομοκράτες να σκοτωθούν και να καταστραφούν 23 οχήματα τους”.

Στη Λαττάκεια 300 ισλαμιστές σκοτώθηκαν είπε ο Maikhoub.

“Ο στρατός μας ελέγχει την Jub al-Ahmar και μέρος της Salma και την Kafr Obeid και τα περίχωρα του Blas στο Χαλέπι” πρόσθεσε.

Ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως την περιοχή Majbal στη Χαράστα ενώ σφυροκοπεί τους ισλαμιστές με πυροβολικό στην ανατολική Ghouta.

Την Παρασκευή το πρωί ο συριακός Στρατός και οι “Δυνάμεις Τσιτάχ” μαζί με τις NDF και τις δυνάμεις Kataebat Al-Ba’ath συνέχισαν την μεγάλη αντεπίθεση στο Deir Hafer ανατολικά του Χαλεπίου και κατέλαβαν δύο σημαντικά χωριά από το ISIS.

Σφοδρή ήταν η αντεπίθεση στη Jabboul καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν αυτή την στρατηγική πόλη. Επόμενος στόχος είναι η πόλη Judaydeh όπου ξεκίνησαν ήδη σφοδρές μάχες κατά των ισλαμιστών.

Ισλαμιστές της Jaysh al-Islam σκοτώθηκαν από τον συριακό Στρατό στη Χαράστα, άλλοι παραδόθηκαν ενώ σκοτώθηκαν και δύο διοικητές των τζιχαντιστικών οργανώσεων ανάμεσα τους και ο περιβόητος “Mohammad al-Khatib”.