O Συριακός στρατός απελευθέρωσε από του τζιχαντιστές στρατηγικής σημασίας πόλη κοντά στο Χαλέπι

O συριακός Στρατός συνεπικουρούμενος από δυνάμεις των Ιρανών Al-Quds και μαχητές της Χεζμπολάχ προελαύνει στην ύπαιθρο του νοτίου Χαλεπίου ενώ ανάκτησε τη στρατηγικής σημασίας πόλη Al-Huwayjinah βορειοδυτικά του Tal Na’am και νοτιοδυτικά του ‘Ayn Sabil η οποία βρίσκεται πάνω στον δρόμο που συνδέει την κοιλάδα Deir Hafer της δυτικής υπαίθρου του Χαλεπίου με την πόλη Al-Safeera εντός του ανατολικής περιφέρειας της πολύπαθης πόλης.AleppoGovernorate

Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς ο συριακός Στρατός ήλεγχε την βόρεια και την δυτική πλευρά της πόλης, ενώ η νότια και η ανατολική ελέγχονταν από το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τζιχαντιστικές συμμορίες.

Επεκτείνεται έτσι το προγεφύρωμα των κυβερνητικών στρατευμάτων σε ανατολή και νότο του Χαλεπίου, με τελικό σκοπό την δημιουργία “τανάλιας” που θα αποκόψει τις δυνάμεις των τζιχαντιστών πο βρίσκονται μέσα στο Χαλέπι από οποιοδήποτε εφοδιασμό με οπλισμός και άντρες από Ράκκα και άλλες περιοχές που έχουν καταληφθεί από τους ισλαμιστές.

Άμεσος στόχος είναι η δημιουργία μεγάλης ζώνης ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Kuweires καθώς από εκεί θα πραγματοποιούνται άμεσα μεταφορές εφοδίων και ανδρών για τον συριακό Στρατό, ενώ η ρωσική Αεροπορία θα μετασταθμεύσει μαχητικά της στην περιοχή,με σκοπό την πλήρη εξόντωση όλων των εφοδιαστικών προσπαθειών από τα τουρκικά σύνορα, αλλά και την άμεση εκκαθάριση οποιασδήποτε ισλαμιστικής ομάδας που θα επιχειρήσει να αναπτυχθεί στην ύπαιθρο του Χαλεπίου, ή θα κινηθεί από την Ράκκα προς την μαρτυρική πόλη.

Μετά την κατάληψη της Al-Huwayjinah, επιχειρήθηκε επίθεση στο Burayjeh, όπου και κατστράφηκαν οχυρές θέσεις των ισλαμιστών νοτιοδυτικά της ανατολικής περιφέρειας της πόλης του Χαλεπίου.

Προσφάτως κατέφθασαν μεγαλες ενισχύσεις στον συριακό Στρατό από την Λαττάκια, και ως αποτέλεσμα προέκυψαν σημαντικές επιτυχίες μέσα σε 48 ώρες.

Η 4η μηχανοκίνητη Μεραρχία, μαζί με Al-Quds και μονάδες της Χεζμπολάχ προωθήκαν στην πόλη Al-Shughaydilah στο νότιο Χαλέπι διασπώντας τις γραμμές άμυνας των τρομοκρατικών ομάδων της “Jabhat Al-Nusra”, Harakat Ahrar Al-Sham, Liwaa Suqour Al-Sham, και του λεγόμενου Free Syrian Army (FSA) (άλλο ένα δυτικό μύθευμα).

Στόχος η εξασφάλιση των βουνών του Αzzan, που δεσπόζουν στην περιοχή.

Στην Al-Shughaydilah front, ο συριακός Στρατός κατάφερε να εξασφαλίσει τον αυτοκινητόδρομο του Khanasser που οδηγεί στην πόλη του Χαλεπίου.

Σημειώνεται ότι η νότια περιφέρεια του Χαλεπίου δεν ελέγχεται από τις συριακές Ενοπλες Δυνάμεις από το καλοκαίρι του 2012 μετά την μεγάλη επίθεση των ισλαμιστών του λεγόμενου Free Syrian Army (Ελεύθερου Συριακού Στρατού).

Είναι η πρώτη φορά που τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν διεισδύσει τόσο πολύ μετά από χρόνια συγκρούσεων στην νότια περιφέρεια του Χαλεπίου.

Eίναι σαφές ότι ο συριακός Στρατός ενισχύεται καθώς πλέον διαθέτει την κάλυψη της ρωσικής Αεροπορίας σε κάθε μεγάλη επιχείρηση.